Site icon podunavlje.info

Proleće na strelištu – Prolećna škola strelјaštva počinje upis

SMEDEREVO, 21 mart 2023 – Sa prvim prolećnim danom u Strelјačka družina Smederevo počinje upis novih polaznika u Školu strelјaštva, koji će trajati do do 31. marta. Rad sa novim polaznicima, na vazdušnom strelištu, kreće u aprilu pod zajedničkim sloganom „Proleće na strelištu“. Naredna tri meseca rada osim Prolećne škole strelјaštva, obuhvataju i nastavak Smederevske školske lige, završno takmičenje polaznika Zimske škole strelјaštva i pripreme za predstojeća takmičenja iz Kalendara Strelјačkog saveza Srbije i Centralne Srbije.

Prolećna škola strelјaštva je za dečake i devojčice uzrasta od 9 do 15 godina (2008, 2009, 2010, 2011, 2012. i 2013. godište). Osnovne tehnike strelјaštva polaznici će učiti u tri faze. Tokom prvog meseca nakon teorijskih predavanja mali strelci praktičnu obuku na serijskoj vazdušnoj pušci počeće iz sedećeg stava sa naslonom. Sledećeg meseca nastavlјaju u sedećem stavu, ali u toj fazi je predviđeno da se obuka sprovodi bez naslona. U takmičarski – stojeći stav prelazi se u trećoj, završnoj fazi. Prolećna škola strelјaštva završava se krajem juna kontrolnim takmičenjem, nakon čega će uslediti dodela diploma i medalјa najuspešnijim strelcima i podela sertifikata o završenoj Školi strelјaštva svim polaznicima koji uspešno završe ovu tromesečnu obuku. Polaznicima Škole strelјaštva obezbeđeno je individualno oružje, dijabole i mete a sa njima će raditi sertifikovani treneri Strelјačke družine Smederevo.

Prijava zainteresovanih polaznika moguća je do kraja marta telefonom, mejlom ili putem profila na društvenim mrežama Strelјačke družine Smederevo. Broj mesta je ograničen.

Exit mobile version