Pozorište „Kreativni haos“ – Humanitarno izvođenje predstave „Galeb“

SMEDEREVO, 20. mart 2023 – Predstava „Galeb“ u produkciji smederevskog pozorišta „Kreativni haos“, rađena po komadu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Nevene Rakočević, biće izvedena ovog ponedeljka, 20. marta, sa početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu. a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je lečenju Luke Petrovića Jovanovića. Cena ulaznice je 300 dinara.

U predstavi igraju: Minja Mrvoš, Nađa Rakočević, Adrijana Đorić, Sofia Branković, Tea Dobrosavljević, Stefan Nikolić, Jovan Ilić, Sofija Stefanović, Relja Stojanović, Tamara Branković.

Luka Petrović Jovanović  iz Osipaonice rođenje  2008. Godine. Najstariji je od troje dece, a u sedmočlanom domaćinstvu, pored brata (12) i sestre (7), živi sa roditeljima, bakom i dekom. Jedino je majka u stalnom radnom odnosu, ali je zbog njenih opravdanih i neophodnih odsustava i bolovanja jasno da je porodična finansijska situacija nestabilna.

Dijagnostifikovan mu je osteosarkom (karcinom kostiju) sa metastazama. Nakon nekoliko operacija, očekuje ga još pregleda i snimanja u inostranstvu. Troškovi imunoterapije i radioloških zračenja su preveliki, po rečima majke Marije u proseku je potrebno 20 do 30 hiljada evra za period od 15-tak dana, za kvartalne analize krvi na osnovu koje se određuje adekvatna terapija potrebno je po 4.000 evra tri do četiri puta godišnje, jedan bolnički dan košta 600 evra…

Kontakt telefon Lukine majke Marije je 0659292551, ukoliko su u inostranstvu možete joj je obratiti putem Viber aplikacije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!