Druga faza projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“

SMEDEREVO, 20. mart 2023 – U Smederevu je otpočela druga faza projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“, koji od 2020. godine sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju u saradnji sa Dečijom fondacijom Pestaloci, uz značajnu podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehniloškog razvoja. Prva faza projekta realizovana je u deset škola na teritoriji  Požarevca, Prokuplјa i Šapca. U drugoj fazi projekta nastaviće se sa saradnjom sa školama u ovi gradovima, ali biće uklјučene i škole iz Smedereva, Vršca i Beograda, ukupno devet škola.

Ovo se čulo danas  kada je tim povodom u smederevskoj Gradskoj upravi bio prikazan projekat u prisustvu gradonačelnika Smedereva Jovana Beča, člana Gradskog veća resorno zaduženog za prosvetu Miše Ivkovića i načelnika Školske uprave u Požarevcu Veliše Joksimovića. Prisutnima koji su uklјučeni u realizaciju projekta se obratio i gradonačelnik Beč koji je istakao da mu je drago što je Smederevo jedan od gradova koji su odabrani da budu uklјučeni u ovaj projekat koji je veoma značajan za naše najmlađe sugrađane. Istakao je da će grad uvek podržati projekte ovog tipa koji su usmereni na bolјe uslove obrazovanja dece, njihov uspešan rast i razvoj.

Projekat kroz partnerstva na nacionalnom i lokalnom nivou teži da pruži integrisanu podršku deci i porodicama, obezbedi razmenu znanja, iskustva, dobre prakse i zagovara važnost socijalne i obrazovne inkluzije posebno dece iz osetlјivih društvenih grupa. Period realizacije druge faze projekta, je planiran u periodu od januara 2023. do decembra 2025. godine.

Na teritoriji Smedereva u projekat uklјučene tri osnovne škole: „Jovan Jovanović Zmaj“, „Dimitrije Davidović“ i „Dr Jovan Cvijić“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!