Site icon podunavlje.info

Kao na jačem treningu, košarkaši Smedereva upisali novi trijumf

SMEDEREVO, 19. mart 2023 –U meču četvrtog kola doigravanja, plej-ofa za plasman u gornjem delu tabele, košarkaši Smedereva danas su upisali i četvrtu recku i zadržali auru nepobedivosti: Smederevo 1953 – Prva petoletka Trstenik 97:84 (25:20, 20:23, 23.19 i 25:22).

Susret je počeo trojkom Stefana Torbice (15 poena), nadovezao se košem uz dodatno slobodno bacanje Dušan Kostić (19), ispostaviće se i najefikasniji u domaćem timu.

Prva deonica je pripala učenicima trenera Ivana Mijatovića bez većih napora, što je verovatno uticalo da njegovi puleni u drugu četvrtinu uđu znatno opuštenije. To su Trsteničani, predvođeni Sarićem (25 – najefikasnijim na utakmici) znali da iskoriste, mada je i taj period igre počeo u znaku domaćih. Trojkom Nikole Lazića (10) Smederevci su otišli u jednom momentu na plus 13, ali su gosti maksimalno iskoristili greške i promašaje domaćih i približili se na samo poen zaostatka – 44:43.

Na odmor se, ipak, zahvaljujući poenima kapitena smederevske ekipe Nikole Vukasovića (14) otišlo sa 6 koševa viška u korist domaćih.

Drugo poluvreme proteklo je u konstantnoj prednosti smederevskih košarkaša, mada su gosti u poslednjoj deonici sa dve trojke Marka Mojsilovića (14) uspeli da se ponovo približe na dva poena zaostatka. Smederevci su tada dodali gas i novim trojkama Lazića i Torbice, uz koševe raspoloženog Boška Jovovića, ostvarili očekivanu pobedu.

 

Exit mobile version