Site icon podunavlje.info

Pobeda Smedereva u derbiju kola – drugi put uzastopno istim rezultatom

SMEDEREVO, 18. mart 2023 – Na stadionu kod Stare železare danas je gostovala ekipa Sloge iz Požege, još jedan od konkurenata za najviši plasman u Srpskoj ligi Zapad. Smederevci su i ovu prepreku preskočili, posle dva kola dva koraka su bliže cilju: Smederevo 1924 – Sloga (P) 2:1 (1:0).

Na početku derbija ćutanjem je odata pošta tragično nastradalom vernom navijaču Smedereva Siniši Dragišiću. Despoti, navijači domaćeg tima, okupljeni na galeriji istočne tribine, njemu u čast nastavili su s ćutanjem više od pola časa, a onda su dali gromoglasnu podršku oklopnicima, da bi u poluvremenu priredili bakljadu posvećenu njihovom prerano preminulom drugaru i kolegi u navijačkoj strasti.

Utakmica je počela kako su domaći samo poželeti mogli, na oduševljenje više od hiljadu okupljenih pristalica Smedereva – vođstvom već u petom minutu.  S leve strane Savković je poslao upotrebljiv centaršut, a nakon udarca Jordana Jovanovića i kratkog odbitka golmana, Zličić je loptu poslao pod prečku u mrežu Sloge

Mirnom igrom domaći su imali u nastavku poluvremenu kontrolu utakmice, a gosti su s pojačanom odbranom pretili iz kontranapada u par navrata.

Malo je nedostajalo da Smederevci posle pola časa dupliraju prednost; ovoga puta Savković je centrirao sa desnog boka, a Zličić glavom sa ivice peterca je zamalo bio neprecizan.

U 36. minutu Sloga je ozbiljnije ugrozila gol Smedereva kada je sa više od 20 metara iz slobodnog udarca pored živog zida šutira Gogić, ali je Jović bio na mestu.

Samo minut kasnije gosti su opet bili u prilici, ali je Lazarević loše zahvatio loptu, a šansu je imao i Nikola Jovanović na suprotnoj strani, no rezultat se nije menjao.

U drugom poluvremenu gosti iz Požege su zaigrali znatno angažovanije i bili blizu izjednačenja kada je, opet posle slobodnog udarca Gogića, u 55. minutu, Milunović mogao da savlada golmana domaćih.

Na drugoj strani, sličnu situaciju imao je i Savković, za paradu i odbranu Radića.

U 69. minutu, još jednom posle slobodnog udarca Gogića, Unković je uspeo da iz neposredne blizine pogodi suprotan ugao Smedereva i donese izjednačenje.

Domaći su tada krenuli znatno ozbiljnije ka golu Sloge, a Sava Šašić je rizikovao i u igru uveo i drugog napadača – Jankovića. Ipak, na rezultat ofanzivnije igretrebalo je da se čeka još desetak minuta

Tada je, u 83. minutu, agilni Mile Savković odlično reagovao na dubinsku loptu, pretrčao čuvara i pogodio dalji ugao nemoćnog Radića.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka usledilo je veliko slavlje igrača Smedereva, ali i njihovih pristalica. Jer, ovo je još jedan nimalo lak korak ka cilju – plasmanu u viši rang, u Prvu ligu Srbije. Posle Sloge u Bajinoj Bašti istim rezultatom, sa 2:1, pobeđena je i ova iz Požege.Najveći takmaci Smedereva u toj borbi bili su ubedljivi u današnjim mečevima; Borac je u Čačku savladao Mačvu sa 5:1, a FAP je, uprkos činjenici da je Mladi radnik poveo sa 1:0, slavio u susretu sa Požarevljanima sa 4:1.

Tako je razmak na tabeli ostao isti – Smederevo je prvo sa tri boda više od Čačana, FAP je treći sa velikih osam bodova manjka u odnosu na Smederevce, a Sloga je porazom na stadionu kraj Dunava maltene ispala iz trke, pošto na četvrtom mestu ima 12 bodova manje od  Smedereva.

 

Exit mobile version