Site icon podunavlje.info

Boljom igrom u nastavku, revanširali se Kolubari za jesenji poraz

SMEDEREVO, 18. mart 2023 – U utakmici 15. kola prvenstva Super B lige rukometaši Smedereva večeras su, u igri sa dva sasvim različita poluvremena, slavili vrednu pobedu i probili se na čelnu poziciju na tabeli: Smederevo – Kolubara 30:27 (13:14).

S druge strane, Smederevci su prilično nervozno ušli u meč i nizom promašaja i pogođenih stativa, uz dva nerealizovana sedmerca, dozvolili gostima, predvođenim Jelenićem (9 golova) i Marićem (8), prvi deo utakmice reše u svoju korist.

Lazarevčani su od početka koristili svaku grešku domaćih i imali permanentno vođstvo, koje je u 22. minutu otišlo na 4 gola viška.

Kakav takav priključak Smederevcima je doneo Marjanović (8), čijim u pogotkom su domaći rukometaši prvi i jedini put uspeli da izjednače u 14. minutu, na 8:8.

Nošenim podrškom skoro punih tribina, Smederevci su u drugom delu prikazali potpuno drugačiju igru. Do duše, sve do 43. minuta trajao je rezultatski egal, a onda je, posle nekoliko odbrana Martića, na scenu stupio najbolji akter meča Boško Marinković (9), koji je u 55 minutu odveo svoj ti na plus četiri.

Značajan doprinos pobedi učenika Nenada Martića dao je i pivot Dušan Stojković (5), a da se spomene vredan je i jedan od najmlađih Vanja Mirković (2), koji je projektilima u tri navrata pogodio okvir gola.

Ovom pobedom Smederevci su se revanširali Kolubari za jesenji poraz, tako da su i dalje najozbiljniji kandidati za osvajanje prvog mesta. Na liderskoj su poziciji na tabeli sa 23 boda, jednim više od drugoplasiranog Uba, koji tek treba sutra da odigra meč sa Sinđelićem, a treći Spartak zaostaje za Smederevom tri boda.

U narednom kolu Smederevo gostuje u Sivcu, gde će za protivnika imati istoimenu ekipu.

Exit mobile version