Site icon podunavlje.info

I za ovaj vikend najavljena pojačana kontrola saobraćaja

17. mart 2023 –  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da se tokom predstojećeg vikenda, 18. i 19. marta, na svim važnijim putnim pravcima u Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, zbog čega je uputilo apel vozačima da budu strpljivi i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

Predstavnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Aleksandar Radenković istakao je da se ovog vikenda zbog lepog vremena očekuje početak sezone motocikala i mopeda i da bi vozači putničkih i teretnih motornih vozila i autobusa trebalo da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša.

Radenković je naglasio da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom vikenda sprovoditi mere pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, a akcenat će biti na prevozu putnika u vozilima.

Aktivnosti će prvenstveno biti usmeravane na kontrolu tehničke ispravnosti putničkih vozila i autobusa, kontrolu poštovanja radnog vremena od strane vozača autobusa, kao i na to da li vozači i putnici u svim vozilima koriste sigurnosne pojaseve.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

 

Exit mobile version