Site icon podunavlje.info

Futsaleri Smedereva – od borbe za opstanak do baraža za Prvu ligu

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 16. mart 2023 – U utakmici 20. kola prvenstva Druge futsal lige Srbije, komšijski derbi, koji je odigran sinoć u gradu na Čačalici,  pripao je gostima: KMF Požarevac – KMF Smederevo 2:3 (0:0).

Od početka utakmice vodila se bespoštedna borba, no i pored brojnih prilika za oba tima, zahvaljujući pre svega odličnim odbranama golmana Novakovića s jedne i Kneževića s druge strane, mreže ostale netaknute.

Bodreni od brojnih navijača koji su u Požarevac došli iz Smedereva, učenici trenera Jovana Cvetanovića su preuzeli inicijativu. Sve bolji Paunović presekao je jednu akciju domaćeg tima, nesebično uposlio Prvulovića, a ovaj je u 24. minutu preciznim šut sa desetak metara pogodio donji levi ugao domaćina.

Još jednom je, tri minuta kasnije, u glavnoj ulozi bio raspoloženi Nemanja Paunović. Izbio je sam ispred golmana Požarevljana i rutinski pogodio za dupliranje prednosti.

Nepun minut nakon toga na scenu je stupio tandem iz omladinskog pogona Smedereva; mladi reprezentativac Mihajlo Jeremić je odigrao dupli pas sa Urošem Nikolićem, koji je nadmudrio domaće igrače i smestio loptu u praznu mrežu na oduševljenje u publici brojnih pristalica Smedereva.

Posle tog šoka Požarevljani su se trgli, pa je najpre Vladimir Simić smanjio rezultat u 32, a Nikola Gostojić u 36. minuta pogodio još jednom gol Smedereva za, ispostavilo se, konačan rezultat.

Gosti su mogli do ubedljivije pobede, ali u 38. minutu, posle šestog prekršaja domaćih, Simeunović nije realizovao kazneni udarac sa deset metara.

Ovom pobedom Smederevci su izbili na četvrtu poziciju na tabeli, samo sa bodom manje od trećeplasiranog Leskovca, mesta koje vodi u baraž – što se Smedereva tiče bolje je reći –za povratak u Prvu ligu.

Sledi dvonedeljna pauza, posle koje Smederevo dočekuje ekipu Kalče iz Niša.

 

Exit mobile version