Site icon podunavlje.info

Optužen za zlostavljanje, mučenje, nanošenje povreda i pretnje devojci

SMEDEREVO 15. mart 2023 –  Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv K.R. (26) zato što je u periodu od 30. januara pa do 14. februara 2023. godine zlostavljao svoju emotivnu partnerku staru 20 godina primenom sile i pretnje, naneo joj telesne povrede, veliki bol i tešku patnju.

On joj je 30. januara u kući zadao više udaraca otvorenim i zatvorenim šakama u predelu glave i tela, pretio joj da će je ubiti očevim nožem koji je držao na stolu, a potom joj i zabranio da napusti njegovu kuću kako bi sakrio povrede koje joj je naneo, zbog čega je ona tu ostala sve do 7. februara.

Nastavio je da je fizički zlostavlja i da joj preti, pa joj je tako u noći između 11. i 12. februara zadao više udaraca u telo drvenom motkom, nastavivši da joj u narednim danima neprestano šalje poruke sa, kako se navodi u saopštenju OJT, pretnjom da će napasti na život i telo nje i njoj bliskih lica.

Dana 14. februara naneo joj je više udaraca pesnicama i nogama u glavu i telo, govoreći da poseduje zakopan pištolj, kao i da će je vezati za drvo i tako je ostaviti. Naneo joj je tada lake telesne povrede u vidu većeg broja nagnječina, oguljotina i podliva.

U noći između 11. i 12. februara on je rođaku svoje emotivne partnerke, na javnom mestu, ispred Muzičke škole u Smederevu zadao više udaraca drvenom motkom, nanevši mu lake telesne povrede, kojom prilikom je, navodi se u istom saopštenju, značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir.

Optužnim aktom je predloženo da se oglasi krivim za krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 10 meseci, zbog izvršenja krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, laka telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, kao i krivičnog dela nasilničko ponašanje, stoji u objavi OJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Exit mobile version