Site icon podunavlje.info

Oklopnici u Mihajlovcu osvojili Kup Gradskog fudbalskog saveza

MIHAJLOVAC, 15. mart 2023 – Posle dobrog starta u prvenstvenoj trci proteklog vikenda, fudbaleri Smedereva su Mihajlovcu danas stigli do prvog ovogodišnjeg trofeja. Savladali su domaćine i u svoje vitrine još jednom doneli pehar GFSS; OFK Mihajlovac – Smederevo 0:3 (0:2).

Finale gradskog Kupa, posle svega u Mihajlovcu viđenog, pripalo je boljem i spremnijem rivalu. Jer, Smederevci su od početka utakmice diktirali tempo i svoju nadmoć već prvom poluvremenu pretvorili u, ispostaviće se, nedostižnu prednost.

U 9. minutu Filipović je ušao u kazneni prostor, ali je loše šutirao na gol domaćina. Ipak, pet minuta kasnije stigli su fudbaleri Smedereva do prednosti; Sević je izveo slobodan udarac i preko živog zida majstorski pogodio donji levi ugao nemoćnog Veselinovića.

Prošla su nepuna dva minuta kada je, nakon kornera Sevića, Janković glavom prosledio loptu do usamljenog Kostića, kome kod druge stative nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

Samo što je počeo nastavak na golmanov odbitak natrčao je Bojić i iz neposredne blizine pogodio stativu gola domaćina.

Nešto kasnije u prilici se našao i Aleksa Marković, ali je Veselinović uspeo da mu odbrani šut i da loptu prosledi u korner.

Agilni štoper Smedereva Miroljub Kostić u 65. minutu je, posle gužve, prihvatio odbijenu loptu i rutinski je poslao u gol Mihajlovčana za konačan rezultat.

Kapitenu pobedničkog tima Nikoli Stojkoviću pobednički trofej uručio je Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo, a predvodniku poraženog tima Luki Lukiću utešni pehar predao je Željko Pajvod, direktor Gradske lige.

Exit mobile version