Site icon podunavlje.info

Orijentirci Čelika poveli trku u takmičenjima za šampione Srbije

SMEDEREVO, 13. mart 2023 – U organizaciji POSK Jasenica iz Smederevske Palanke, proteklog vikenda  održan je drugi Memorijal Tatjane Ljubisavljević u orijentiringu, a ovo je ujedno bio početak takmičarske sezone u ovom sportu za 2023. godinu –  prvo kolo Lige Srbije u orijentiringu .

Memorijal je  u spomen na prerano preminulu Tanju, koja je dala veliki doprinos u razvoju orijentiringa, kako u Jasenici, u Palanci, tako i na nivou orijentiring saveza.

Na Memorijalu je učestvovalo 149 takmičara iz 15 orijentiering klubova, koji su se nadmetali u 26 kategorija. PSK Čelik je imao 30 predstavnika u takmičarskom i dva u rekreativnom-open delu. U takmičarskom delu, Čelik je  osvojio 17 medalja; 8 zlatnih, dve srebrne i 7 bronzanih. Svakako da najviše raduju zlatne medalje najmlađih pionira Anke Ranković i Ilije Milutinovića, kao i kadeta Mihajla Minića i juniorke Milice Vasiljević. Zlatnom medaljom okitio se i mlađa veteranka Jelena Stanković, sebior u B kategoriji Miloš Radenković, kao i veterani Dragan Pavlović i Milan Cvetković.  Od srebrnim medaljama okitili su se juniorka Lana Ivković i Biljana Aranđelović. Bronzanim medaljama okitili su se:Sofija Nikolić,  Darinka Radenković, Saša Nikolić, Saša Pavić, Dušan Jovanović, Biljana Grujić i Branko Grujić. U open delu zlatnu medalju osvojio je Ilija Jokić.

Na ovom takmičenju Čelik je bio najuspešniji i poveo je trku u šampionatu države sa osvojenih 2374,22 boda, ispred Pobede sa 2038,38 i Jasenice 1199,84 bodova. Čelik je prvi u juniorskom i veteranskom pogonu, drugi u seniorskom i treći u pionirskom.

Juče je, u organizaciji PSK Avala Beograd, na terenima Voždovca, lokacija naselje Vojvoda Stepa,  održano prvo kolo Lige Srbije u sprint orijentiringu.  Učestvovalo je 139 takmičara iz 13 orijentiring klubova, među kojima je 26 iz Čelika u zvaničnoj konkurenciji i tri u open kategoriji. Čelik je i ovde bio najuspešniji po broju medalja, a po objavljivanju bodova, za očekivati je da je u prvom kolu osvojio najviše bodova, te da je tako poveo trku za šampionsku titulu.

Foto: PSK Čelika

 

Exit mobile version