Site icon podunavlje.info

U derbiju začelja Kraljevčani osvojili sva tri boda u Mihajlovcu

MIHAJLOVAC, 12. mart 2023 – Boljom igrom u prvom poluvremenu gosti su danas u Mihajlovcu stigli do vredne, mora se reći i zaslužene pobede u borbi za opstanak u srpskoligaškom rangu takmičenja: OFK Mihajlovac – Sloga (K) 0:1 (0:1).

Gosti su krenuli agresivno i sa mnogo tempa, pa su već u . minutu pripretili preko korpulentnog Jovanića, koga je u poslednjem trenutku izblokirao Jovanović.

U jeku ofanzive Kraljevčana, posle akcije Lukića, Nemanja Stojanović je uputio prizeman centaršut, a Kuzmanović bio za malo kratak.

Nova opasnost po gol domaćih nadvila se u 16. minutu, kada je na centaršut Aleksića Matija Jovanović udarcem glavom poslao loptu iznad prečke gola Mihjalovčana.

Usledila su još dva pokušaja gostiju preko Nikole Jovanovića, da bi domaći uzvratili u 28. minutu; zapaženi Luka Lukić sa ivice šesnaesterca volej udarcem je za malo bio neprecizan i lopta je otišla pored stative.

Nastavila se ofanziva gostiju, udarac Dimitrića krajnjim naporom odbranio je Đorđević. Dimitrić je tri minuta kasnije asistirao, a sa desetak metara Nikola Jovanović je neodbranjivim šutom pogodio gornji desni ugao i, ispostavilo se, bio je to gol koji će rešiti derbi začelja.

Do odlaska na odmor idealne prilike za Slogu imali su Aleksić i agilni Dimitrić, ali se rezultat nije menjao.

Nastavak susreta počeo je u znaku Mihajlovčana. Preuzeli su inicijativu, ali su gost sa pojačanom odbranom, uz često previjanje na trenu – mora se i to reći, uspešno odolevali.

Da domaći stignu bar do izjednačenja osujetila ih je dobra odbrana tima iz Kraljeva, a gostujući fudbaleri su čak i u takvoj situaciji imali nekoliko izglednih kontri, ali je siguran na golu domaćih bio mladi Đorđević.

Posle ovog kola Mihajlovac je ostao na dvanaestom mestu na tabeli, ali su im Kraljevčani na poziciji niže prišli na samo bod zaostatka.

U narednom kolu Mihajlovčani gostuju u Tutinu istoimenoj ekipi.

Foto: R.G.

 

 

Exit mobile version