Site icon podunavlje.info

Smederevci u Bajinoj Bašti ubrali prve bodove u borbi za Prvu ligu

BAJINA BAŠTA, 11. mart 2023 – U utakmici 16. kola, prvog u nastavku prvenstva Srpske lige Zapad, fudbaleri Smedereva su u Bajinoj Bašti desetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka vodili sa 2:0, da bi na kraju grčevito branili bodove. Ali, pobedi se u zube ne gleda, bitni su poeni na tabeli na putu povratka u Prvu ligu: Sloga – Smederevo 1924 1:2 (0:1).

Smederevci su poveli već u petom minutu susreta. Posle dobre akcije Dimitrijevića i Jordana Jovanovića lopta dolazi do Zličića, koji šutira ka golu. Lopta na putu do mreže zastaje u bari, golman domaćih je hvata, ali pomoćni sudija interveniše i pokazuje da je prešla celim obimom gol liniju. Uzalud su domaći protestovali, a ova slika dovoljno svedoči na kakvom terenu se igralo

Nakon toga domaći kreću u ofanzivu. ali sjajni Strahinja Jović na golu Smedereva čuva prednost svog tima. Prvo je odličnim intervencijama odbranio šuteve Živanovića i Tešića. Kada je Živanović izašao sam ispred Jovića, stigao je do lopte pre njega.

U tom delu igre, Smederevci su pokušali da dupliraju vođstvo preko Savkovića, ali je njegov udarac odbranio golman Sloge Golubović.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom domaćih, koji se grčevito bore da ostanu u ovom rangu. U jednoj od akcija Sloge, nakon šuta Đorđevića Jordan Jovanović  je izbacio loptu sa gol linije, a potom i Panić i Dimitrijević požrtvovanim startovima sprečavaju opasne situacije. Panić je u prvom poluvremenu, da i to bude spomenuto, zamenio povređenog Krnetu.

Smederevci kroz kontra napade pokušavaju i u jednoj od takvih situacija Dimitrijević prodire preko desne strane i centrira, štoper domaćih kači loptu,a golman Golubović sprečava autogol, ali na odbijenu loptu naleće Zličić i duplira prednost.

Posle toga domaći kreću na sve ili ništa, ali odbrana Smedereva predvođena Kostićem sve rešava. Ipak, nakon jednog prodora sa desne strane lopta dolazi do Tešića koji sa nekih 12 metara šutira i konačno savladava Jovića.

U preostalom vremenu domaći nisu uspeli da ugroze gol Jovića, uprkos činjenici da su svaku priliku koristili da napune šesnaesterac kada god su imali priliku da ubace lopte i posle slobodnih udaraca i nakon nabacivanja sa svoje polovine. Ostalo je 1:2 za veliku radost Smederevaca.

Smederevo je tako zadržalo prvu poziciju na tabeli, a razmak sa drugoplariranim Borcem je ostao tri boda, pošto su i Čačani slavili u gostima, pobedili su u Poažrevcu Mladi radnik sa 3:1.

U narednom kolu Smederevo na stadionu kraj Dunava dočekuje Slogu ali iz Požege, što je će biti još jedan ispit za pulene Save Šašića, s obzirom da je ova Sloga, za razliku od one iz Bajine Bašte u vrhu tabele, četvrta je.

 

 

 

Exit mobile version