Site icon podunavlje.info

Meštani Bavaništa blokirali put zbog najavljene prodaje seoske šume

BAVANIŠTE, 11. mart 2023 – Meštani Bavaništa danas su blokirali magistralni put zbog za 14. mart zakazane prodaje šume, koja je ušla u stečajnu masu DPP „Lune Milovanović“. Na protestu je izneto šta se sve u međuvremenu dešavalo sa šumom, šta je prikupljeno od dokumentacije, kojim se sve institucijama obraćalo, kao i koji su dalji koraci…

Bavaništanci tvrde da, u ovom slučaju nadležno, Javno tužilaštvo iz Smedereva još uvek, od oktobra do sada, nije na osnovu krivične prijave privelo ni jedno lice od njih 20 koje su u prijavi navedeni na saslušanje. Najavljeno je da će se direktno obratiti Ministarstvu za poljoprivredu apelom za pomoć i utvrđivanje pravno-imovinskog statusa šume, koja je pripadala državi i kao takva nije smela da uđe u privatizaciju, u ovom slučaju, stečajnu masu.

Tokom blokade saobraćaj je preusmeravan ka Dolovu i Starčevu, tako da zastoja nije bilo, ali je onemogućeno da prođu i onima koji su želeli da daju meštanima Bavaništa podršku, uprkos njihovim izjavama da idu na blokade.

Bez obzira na jak vetar i kišu, meštani su održali protest, kako kažu, uz budnu pažnju policije koje je bila u zavidnom broju. Na protestu su pozdravljeni svi koji su došli sa strane, a podršku su im pružili druženje Pošumimo Vojvodinu, Odbranimo reke Stare planine, Ekološki ustanak, a bio je tu i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

Foto: privatna arhiva FB

Exit mobile version