Site icon podunavlje.info

Počinje bitka za Prvu ligu – Oklopnici Ispraćeni na prvo gostovanje

SMEDEREVO, 10. mart 2023 –  Odloženi početak nastavka prvenstva u Srpskoj ligi Zapad, zbog snežnih nanosa na pojedinim terenima, Smederevci su iskoristili da se još bolje upoznaju s novajlijama i uigraju. Sa liderske pozicije sutra startuju protiv Sloge u Bajinoj Bašti, a poslednjem treningu nekadašnjeg superligaša na stadionu kraj Dunava prisustvovao je i Saša Branežac, nekadašnji golgeter ovog kluba, sada član smederevskog Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

– Osetio sam potrebu da dođem na trening uoči odlaska u Bajinu Baštu i poželim klubu u kome sam ponikao nastavak pobedničke serije i plasman u Prvu ligu. Uverio sam se još jednom da je atmosfera odlična i da sve funkcioniše na najvišem nivou, što daje garanciju da u nastavak sezone ulazimo sa neizmenjenim ambicijama; kao grad očekujemo da ćemo od jeseni ponovo gledati prvoligaške utakmice. To još više dobija na značaju kada se zna da ove godine obeležavamo mali jubilej – 20 godina od osvajanja nacionalnog Kupa, kada smo u finalu bili uspešniji od velike Crvene zvezde – ističe Saša Branežac.

Svojevremeno golgeter Smedereva, podsetimo, bio je i član olimpijske reprezentacije, a da nije bilo teške povrede u prijateljskoj utakmici sa Hajdukom na beogradskom Lionu verovatno bi obukao i dres najbolje selekcije.

– Bila su to divna vremena kada su naše utakmice pratili brojni sugrađani. Ubeđen sam da ćemo dobrim igrama i rezultatima vratiti gledaoce na naš stadion. Grad Smederevo će nastaviti da ulaže u razvoj sporta. Čvrsto verujem da ćete uz nesporni kvalitet i bezrezervnu podršku grada ostvariti plasman u Prvu ligu, da i na taj , u društvu naših najboljih klubova, obeležimo sledeće godine jedan vek od osnivanja – kazao je fudbalerima uoči puta Branežac.

Smederevci nastavak prvenstva dočekuju kao jedina ekipa bez poraza u ligi, sa 11 pobeda i 4 remija, sa 37 bodova vodeći su na tabeli, tri više od drugoplasiranog čačanskog Borca 1926.

Sutrašnja utakmica sa Slogom u Bajinoj Bašti počinje u 14 i 30.

 

Exit mobile version