Site icon podunavlje.info

Održan forum poslodavaca o merama aktivne politike zapošljavanja

SMEDEREVO, 10 mart 2023 – Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Smederevo organizovala je danas, u sali Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, forum poslodavaca na temu ,,Informisanje o merama aktivne politike zapošljavanja i promovisanje značaja zapošljavanja teže zapošljivih lica,, na  kome je  prisustvovalo 24 privrednika   i drugih aktera na tržištu rada.

Cilj Foruma koji je održan u Smederevu je uspostavljanje neposrednog i tematski definisanog kontakta sa poslodavcima koji nisu koristili mere finansijske podrške Nacionalne službe za zapošljavanje,  kao i  informisanje o  uslugama Filijale  i aktuelnim javnim pozivima i konkursima.

– Naša uloga je pre svega,  da poslodavcima  pomognemo da pronađu najbolje kandidate i zato vas pozivam da obratite Nacionalnoj službi za zapošljavanje  kako bismo preduzeli zajedničke aktivnosti u pronalasku najkvalitetnijeg kadra . Sve usluge koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje su besplatne , a provere ispunjenosti konkursnih  uslova  radimo pribavljanjem podataka iz službenih evidencija, tako da je postupak konkurisanja krajnje pojednostavljen – pozdravljajući prisutne kazala je Jasmina Beočanin, direktorka smederevske filijale.

Prezentaciju javnih poziva i konkursa održale su Nevena Bančov, načelnica Odeljenja za posredovanje i planiranje karijere i Aleksandra Bogić, načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja, preduzetništvo, dodatno obrazovanje i obuke.

Prisutnima su predstavljene aktivnosti Nacionalne službe u pružanju usluga u zapošljavanju, podrške i pomoć poslodavcima prilikom odabira i  selekcije kandidata, mogućnosti i načini besplatnog oglašavanja, kao i informacije o sajmovima zapošljavanja koji na jednom mestu u istom danu omogućavaju konkakt i izbor adekvatnih radnika. Zatim su putem Prezentacije predstavljeni  javni  pozivi i konkursi koji su raspisani 20. februara.  U

U nastavku foruma otvorena je diskusija sa navedenim temama, gde su poslodavci imali priliku da  dobiju dodatne informacije o merama aktivne politike zapošljavanja, da izlože svoje potrebe, poteškoće sa kojima se susreću u procesu obezbeđenja radnika,  kao i da  postavljaju pitanja u vezi raspisanih javnih poziva i konkursa.

 

Exit mobile version