Nagrada „Aleksandar Vučo“ Jovici Tišmi za „Bio jednom jedan strah“

SMEDEREVO, 9. mart 2023 – Novoustanovljenu nagradu, koja nosi ime našeg čuvenog srpskog pesnika i romansijera Aleksandra Vuča, za najkvalitetniju dečju knjigu dobio je Jovica Tišma, smederevski autor, uglavnom dečji a ponekad i pisac za odrasle, glumac, režiser, osnivač Putujućeg pozorišta „Dečja zemlja“… Teško je sve nabrojati.

– Bio sam u užem izboru za nagradu „Politikinog zabavnika“, nisam dobio, pa „Duško Radović“, nisam dobio… Ovo je, izgleda, treća sreća, ulazak u treći najuži izbor – kaže Tišma.

Nagrada „Aleksandar Vučo“ za najbolju, tačnije najkvalitetniju knjigu za decu, kako se zvanično zove, Instituta za dečju književnost, Tišmi je pripala za „Bio jednom jedan strh“, sa podnaslovom „Šašave priče za nestrpljivu decu“. Nagrada je za 2021/2022 godinu, jer se dodeljuje bijenalno, a iduće godine će biti dodeljena za životno delo piscu.

Nagrada će Jovici Tišmi biti uručena 3. aprila.

– Jeste, drugog aprila je Svetski dan knjige za decu, Andersenov rođendan, ali pošto je to ove godine nedelja, opredelili su se da to bude trećeg – objašnjava Tišma za podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!