Site icon podunavlje.info

Mihajlo Jovanović u finišu overio pobedu Mihajlovčana u Osipaonici

OSIPAONICA, 8. mart 2023 – Posle Smedereva 1924, drugi finalista nadmetanja za gradski Kup je OFK Mihajlovac, teže nego što se to očekivalo: Osipaonica – OFK Mihajlovac 0:2 (0:1).

Od početka utakmice, kombinovanom timu gostiju požrtvovani domaćini su uspešno parirali, a do vođstva učenici novog šefa struke Mihajlovčana Dalibora Spasića stigli su u 22. minutu. Nakon udarca Stefanovića golman domaćih je krenuo ka odbijenoj lopti, došlo je do kontakta sa Marinkovićem, a sudija Nikolić je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač penala bio je bivši oklopnik Igor Milovanović.

Do odlaska na odmor vredelo je zabeležiti dobar pokušaj Radojković, ali je čuvar mreže Osipaoničana uspeo da prosledi loptu u korner.

Domaći su uzvratili početkom nastavka, kada je iz okreta, sa ivice šesnaesterca, robusni Arađel Đorđević šutirao, a Veselinović pred golom gostiju bio na visini zadatka.

Finiš susreta protekao je u znaku spremnijih Mihajlovčana, ali sa nekoliko bezuspešnih pokušaja da dupliraju vođstvo. Najpre je Marjanović iz povoljne situacije šutirao kraj gola, da bi potom Milovanović iz slobodnog udarca pogodio stativu, a Mihajlo Jovanović je, nakon povratne Stefanovića, nije realizovao čist zicer.

Za taj promašaj, minut pre kraja, Jovanović se iskupio, kada je na pas Marinkovića, sa ivice kaznenog prostora, prizemnim šutem pogodio stativu, od koje se lopta odbila i završila u mreži Radivojevića. Time su bile otklonjene sve dileme oko konačnog pobednika.

Po ranijem utvrđenom rasporedu, finalna utakmica takmičenja za Kup GFSS trebalo bi da se odigra naredne srede, najverovatnije na stadionu kraj Dunava.

Foto: R.G.  

 

Exit mobile version