Javna nabavka kontejnera za turistički informativni centar u Tvrđavi

SMEDEREVO, 8. mart 2023 – Na portalu javnih nabavki juče je objavljen oglas smederevske Gradske uprave kojim se traži dobavljač za, kako je naslovljena objava, nabavku i montažu Turističkog informativnog centra kontejnerskog tipa. Reč je o kontejneru u kome bi se nalazila suvenirnica, biletarnica, službena prostorija i toalet za zaposlene, treba da bude smešten na ulazu u Mali grad Smederevske tvrđave, a vrednost javne nabavke procenjena je na 7.203.479,70 dinara bez PDV-a.

Postavlјanje i montaža ovog objekta planira se uz postojeći bedem Tvrđave, na ulazu u Mali grad, što predstavlјa, kako se navodi u oglasu, najpovolјnije mesto za kontrolu ulaska. Idejnim projektom planira se postavlјanje montažno-demontažnog objekta kontejnerskog tipa sa podestom, odnosno sa nadstrešnicom ispred objekta, pravilnog oblika u osnovi, ukupne neto površine, sa podestom, od 52.72 m².Ukupna bruto površina pod objektom je 60.30 m².

Planira se priklјučenje na elektro mrežu koja već postoji u tom delu, kao i unutrašnju vodovodnu kompleksa Tvrđave, ali je potrebno izvesti kanalizacionu mrežu na terenu. Naime, planirana je izgradnja sabirne vodonepropusne septičke jame i povezivanje objekta na nju, s tim što je pre izgradnje septičke jame potrebno izvesti sistematska arheološka istraživanja prostora na kome se jama predviđa.

Rok za dostavljanje ponuda je 21. mart, za kada je zakazano i otvaranje ponuda u 9 sati.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!