Site icon podunavlje.info

Palanačka Skupština opštine sastala se po sedmi put u ovom sazivu

SMEDEREVSKA PALANKA, 7. mart 2023 – Danas je održana sedma sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka. Usvojen je, između ostalog, i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju, održavanju grobalјa i sahranjivanju na teritoriji opštine, na osnovu koje je utvrđena lokacija za odlaganje patoanatomskog otpada kao i uslovi uređenja parcele gde će se vršiti odlaganje.

Na sedmoj sednici Skupštine opštine odbornici su doneli rešenje o saglasnosti na programe poslovanja JKP „Vodovod“ i JP „Palanka razvoj“ i raspravlјali o davanju saglasnosti na cenovnik sakuplјanja, odvoza i deponovanja smeća „PWW“ DOO Niš. Preduzeće „PWW“ DOO Niš tražilo je povećanje cena svojih usluga za 12 odsto što je dovelo i do rasprave među odbornicima. Opozicija nije glasala za povećanje cena, a predsednik opštine Nikola Vučen obraćajući se odbornicima rekao je da lokalna samouprava još nije našla rešenje kako bi se ovaj štetni ugovor sa preduzećem „PWW“ DOO Niš raskinuo, a da opština ne snosi posledice.

Odbornici su dali saglasnost na Odluku o izmenama pravilnika o radu JKP „Vodovod“, doneli rešenja o imenovanju Komisije za određivanje Dana Opštine, Amblema opštine i davanje naziva ulicama, trgovima i ustanovama, kao i rešenje o imenovanju Saveta za rodnu ravnopravnost.

Na današnjoj sednici usvojeni su i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Narodnog muzeja, predlog Odluke o dodeli svetosavskih nagrada prosvetnim radnicima, predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine, predlog Odluke o angažovanju revizora za obavlјanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2022. godinu kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o načinu formiranja i visini cene usluge Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i Odluku o ustanovlјavanju stalne manifestacije  „Kulturno leto“. Ovom Odlukom manifestacija „Kulturno leto“ održavaće se svake godine od 1. juna do 1. oktobra, a za realizaciju biće obrazovan Organizacioni odbor. Program manifestacije sadržaće bioskopske projekcije, pozorišne predstave, likovne izložbe, muzički program, tribine, promocije knjiga i književne večeri.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje o prestanku funkcije direktoru Narodnog muzeja zbog isteka mandata, a na predlog Upravnog odbora ove ustanove, koji je sproveo konkurs, ponovo je izabran Stevan Martinović dosadašnji direktor.

Informacija i foto: zvanična internet prezentacija Opštine Smederevska Palanka, smederevskapalanka.rs

Exit mobile version