Site icon podunavlje.info

Smederevskim strelcima osam medalja na Prvenstvu centralne Srbije

SMEDEREVO, 6  mart 2023 – Strelci Smedereva su na Prvenstvu centralne Srbije u B programu, koje je održano juče na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, osvojili ukupno osam odličja; četiri srebrne i jednu bronzanu medalju u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji dve titule – šampiona i vicešampiona.

Sa dve medalje okitio se desetogodišnji Lazar Mladenović. U kategoriji kadeta standardnom vazdušnom puškom, sa 572 kruga, bio je drugi. Pobedio je Jovan Stanković iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 580 krugova, a bronzu je sa 555 krugova osvojio Strahinja Marković iz Streljačke družine Jasenica iz Smederevske Palanke. U kategoriji mlađih juniora Mladenović je bio treći, drugi Stanković, a prvi njegov klupski drug Uroš Aleksić sa 585 krugova.

U istoj disciplini Anđela Radojičić je sa 392 kruga bila druga, iza Natalije Pavlović iz SK Niš 1881 sa 394 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Anastasija Živković iz Streljačkog udruženja „Gatos“ iz Lebana sa istim brojem krugova kao smederevska takmičarka, ali slabijom poslednjom serijom.

Dve srebrne medalje osvojila je Anastasija Aksić u disciplini vazdušni pištolj. Raspored takmičarki na postolju bio je isti u obe kategorije, kadetkinja i mlađih juniorki. Prva je Sofija Paunović Niš 1881 sa 344, druga Aksić sa 321, treća Marta Nešić iz SK Topličanin 1887 iz Prokuplja sa 309 krugova.

Ekipne titule prvaka Centralne Srbije osvojili su smederevski  i mlađi juniori u disciplini vazdušni pištolj. U kategoriji kadeta takmičili su se Aleksa Nikolić, Nikola Manojlović i Pavle Pejov i postigli ukupan rezultat od 1592 kruga, pet više od drugoplasirane ekipe SK „GT“ iz Leskovca. Treće mesto pripalo je SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 1523 kruga. U kategoriji mlađih juniora pored Nikolića i Manojlovića, u ekipi je bio Petar Kostić. Pobedili su sa 1627 krugova. Drugi je bio „GT“ Leskovac sa 1587, a treći SK Jagodina 92″sa 1541 krugom.

Ekipnu titulu vicešampionki osvojile su mlađe smederevske juniorke u disciplini vazdušna puška: Anđela Radojičić, Natalija Jovanović i Lena Drenča sa 1156 krugova. Prvakinje iz Jagodine su trijumfovale sa 1161 krugom, a trećeplasirane su Nišlijke sa istim rezultatom kao smederevske devojke, ali slabijom poslednjom serijom.

Prvenstvo Centralne Srbije bilo je kvalifikaciono, a svi strelci Smedereva ispunili su potrebne norme za nastup na državnom takmičenju, koje će biti u Beogradu, 25. i 26. marta. Pre ovog takmičenja strelci Smedereva učestvovaće i na trećem kolu Kupa Srbije u B programu, koje će biti održanoi na strelištu u Nišu u subotu 11. marta. Niš će biti domaćin i finalnom turniru ovog takmičenja 18. marta.

Exit mobile version