Site icon podunavlje.info

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 6.  mart 2023 – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović obišao je danas centralnu kuhinju Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ u Smederevskoj Palanci, čiju obnovu je pomoglo ovo ministarstvo.

U novoj kuhinji dnevno se pripremi više od 2.500 obroka za decu koja pohađuju sve vrtiće i osnovne škole sa teritorije ove opštine. Stara kuhinja nije menjana ni inovirana više od 40 godina, tako da je dve trećine aparata za pripremu hrane za decu bilo van upotrebe.

„Ovo je najlepši projekat ministarstva koji sam obišao od kada sam na njegovom čelu. Rekonstrukcijom prostora i kupovinom novih savremenih aparata direktno smo doprineli očuvanju zdravlјa dece. Kako mi je rečeno ova tehnologija je toliko savršena da se obroci za decu prave praktično bez kapi ulјa. Želim nam svima da se iz godine u godinu povećava broj obroka koji se pripremaju u ovoj kuhinji“, kazao je Martinović.

Prilikom posete opštini Smederevska Palanka Martinović je obišao Jedinstveno upravno mesto, koje je među prvima otvoreno u Srbiji i u čiji rad je Ministarstvo pre tri godine uložilo šest miliona dinara.

Ministar Martinović održao je sastanak sa predsednikom opštine Nikolom Vučenom i načelnicom Podunavskog upravnog okruga dr Jasnom Avramović, a obišao je i Ulicu Prvog srpskog ustanka za čiju rekonstrukciju je opština aplicirala za sredstva Budžetskog fonda Ministarstva.

Informacija i foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

 

Exit mobile version