Izložba HERISTEM– STEM u baštinskim naukama u Muzeju u Smederevu

SMEDEREVO, 6. mart 2023 – U Muzeju u Smederevu ovog utorka biće otvorena izložba HERISTEM– STEM u baštinskim naukama, kao jedan je od završnih rezultata projekta u kome je učestvovalo devet partnera – ustanova visokog obrazovanja, zavod za zaštitu nasleđa, malih preduzeća i Narodni muzej Srbije.

Projekat za cilј ima da se unaprede veštine i znanja kako studenata baštinskih nauka, tako i onih već profesionalno aktivnih na polјu nasleđa. Projekat je zasnovan na arheologiji i arheološkom nasleđu.

Na otvaranju izložbe, koje je zakazano za sutra u 13 časova, govoroće prof. dr Tatjana Cvjetićanin, koordinator ispred Narodnog muzeja Srbije za HERISTEM projekat i rukovodilac projekta prof. dr Staša Babić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Izložba predstavlјa implementaciju i rezultate projekta, STEM nauke u nasleđu, njegovoj zaštiti, prezentaciji i istraživanju. Nudi primere veština, dobrih praksi i efikasnog transfera znanja između različitih profesionalnih zajednica, kao i mogućnosti i preporuke za sistemsko uklјučivanje STEM u nauke o baštini.je da se podigne svest o kulturnom nasleđu i naukama koje su uklјučene u upravlјanje nasleđem, posebno istraživanje i zaštitu.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!