Site icon podunavlje.info

Obezglavljen pas, odsečene noge – novi zločin protiv životinja u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 4. mart 2023 – U oktobru prošle godine Smederevska Palanka je dobila verovatno neželjenu ali popriličnu pažnju medija kada su u tom mestu, pod okriljem noći, iz vatrenog oružja ubijani psi. Novi na žalost sličan nemili događaj je još gori; pojavila se juče, na društvenim mrežama, fotografija obezglavljenog psa, sa jednom odsečenom nogom, na pločniku u centru Palanke.

Sudeći po fotografiji (uz sve ograde, ipak je i ovo objavljeno na društvenim mrežama, ali teško da bi se neko ovako morbidno zavitlavao i objavio takav jeziv snimak da nije istinit), u pitanju je mlad pas, štene takoreći, a ostaje samo da se nagađa kakav psihopata je mogao ovako nešto da učini.

Ako ste pogledali fotografiju, a bolje da niste, jasno vam je o kakvom patološkom iživljavanju je reč. Ovo, sigurno, nije način da se rešava problem pasa lutalica, a počinilac bi trebalo da potraži stručnu pomoć, najbolje bi bilo u ustanovi zatvorenog tipa.

Očigledno je činjenica da za masakr palanačkih pasa prošle godine niko nije dogovarao ponukala neki zloum da počini novi zločin. Tada je, podsetimo, nastradala i Zlata, omiljeno kuče u komšiluku i u obližnjem lokalu Maksija, gde je spavala i gde je, na kraju dobila i spomen ploču.

 

Exit mobile version