Site icon podunavlje.info

Tesna ali zaslužena pobeda smederevskih košarkaša u derbiju kola

SMEDEREVO, 4. mart 2023 – Derbi drugog kola plej-ofa Međuregionalne lige , večeras u Dvorani Smederevo, posle uzbudljive završnice pripao je domaćim košarkašima: Smederevo 1953 – Polet (K) 74:71 (17:14,19:13, 17:17 i 21:27).

Od samog početka, uz podršku priličnog broja navijača, vodila se bespoštedna borba, sa dosta grešaka, kao posledica nervoze, naročito kod domaćih. To su iskoristili Kraljevčanni i za početno vođstvo sa 0:5.

Usledile su trrojke Momčilovića (9 poena)  i Novosela (3), pa su se domaći tako vratili na pravci kolosek i prvu deonicu završili sa tri poena viška u odnosu na goste.

Sa neumornim kapitenom Nikolom Vukasovićem (20), koji je na parketu proveo svih 40 minuta, uz pogotke Jakovljevića (7) i koš uz dodatno bacanje Kostića (6), Smederevci su u drugoj četvrtini stekli prvi put dvocifrenu prednost – 28:16.

Uzvratio je Tašić (16) za pristojnu razliku za njegov tim na kraju prvog poluvremena od minus 9.

Egal rezultat u trećoj deonici od 17:17 i dalje je išao na ruku Smederevcima, ali su se Kraljevčani na početku poslednje četvrtine poenima raspoloženog Vuletića (26) i serijom od sedam koševa približili na samo dva poena zaostatka – 53:51.

Trgli su se tada domaći i trojkom Torbicee (22) minu i po pre kraja i ponovo otišli na plus 10, ali ni to nije obeshrabrilo goste. Sa dve trojke Pavlovića (13), novim poenima pomenutih Vuletića i Tašića uspeli su gosti da na kraju smanje razliku i kući da odu sa porazom, ali sa samo tri poena minusa.

Bilo kako bilo, prva meč lopta je pripala učenicima trenera Ivana Mijatovića, koji su i dalje lideri na tabeli a, kako naš narod kaže, pobedi se u zube ne gleda. Revanš za mesec dana pokazaće ko će biti bolji u ukupnom skoru.

 

Exit mobile version