Site icon podunavlje.info

Rekonstrukcija pijace kroz „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“

VELIKA PLANA, 2. februar 2023 – U Velikoj Plani su u toku završni radovi na rekonstrukciji gradske pijace čiju obnovu je podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kroz projekat „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“, a pijacu su juče obišli ministar Aleksandar Martinović i i državna sekretarka tog ministarstva Maja Mačužić Puzić.

Martinović je ukazao na to da je Velika Plana bogat poljoprivredni i vinogradarski kraj i zbog toga je važno to što će dobiti modernu gradsku pijacu na kojoj će vredni domaćini moći da plasiraju svoje proizvode, a kupci obave prijatniju kupovinu.

On je prilikom posetio i gradski trg u Velikoj Plani za čiju rekonstrukciju opština konkuriše za sredstva iz Budžetskog fonda Ministarstva.

Prilikom posete Velikoj Plani ministar državne uprave i lokalne samouprave održao je i radni sastanak sa načelnicom Podunavskog upravnog okruga Jasnom Avramović, predsednikom opštine Velika Plana Igorom Matkovićem, predsednikom Skupštine opštine Dušanom Marićem i njihovim saradnicima.

Martinović je iskoristio dolazak u Veliku Planu da obiđe i manastir Koporin.

Informacija i foto: MDULS

Exit mobile version