Site icon podunavlje.info

Mladi futsaleri Smedereva po treći put najbolji na Zapadu

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 2. februar 2023 – U finalu takmičenja omladinskih ekipa FSRZS u futsalu mladići Smedereva su u Požarevcu ponovili uspehe iz prethodne dve sezone: KMF Požarevac – KMF Smederevo 1:3 (1:2).

Pred više od pet stotina gledalaca, od kojih je veliki broj stigao i iz Smedereva, Požarevljani su, bar na papiru, slovili za blagog favorita, jer su u ligaškom nadmetanju bili uspešniji od Smederevaca rezultatom 1:0.

Od prvog minuta vodila se bespoštedna borba, a terensku inicijativu mladi Smederevci su krunisali već u 9. minutu; na pas Alekse Stojanovića njegov saigrač iz mlade reprezentacije Srbije Mihajlo Jeremić je prihvatio loptu i iz okreta, uz pomoć stative, matirao golmana Požarevljana Novakovića.

Pokušali su domaći da agresivnom igrom poravnaju rezultat, ali su ih u tome osujetili Smederevci požrtvovanom igrom. Usledio je najlepši momenat na utakmici kada je u 13. minutu Jeremić odložio loptu do Uroša Nikolića, a ovaj je majstorski zaobišao golmana i praktično se ušetao u mrežu rivala za veliku radost saigrača i brojnih pristalica Smedereva na tribinama.

Nisu se predavali ni domaći, pa je tri minuta kasnije, na dodavanje Stošića, Nedović skrenuo loptu i prevario odličnog Dičića.

Do odlaska na odmor Požarevljani su imali i kazneni udarac, jer su Smederevci načinili šesti prekršaj, ali je sjajni Dičić udarac Stošića sa deset metara odbranio.

Velika borba viđena je i u nastavku susreta, a kada su domaći zaigrali sa golmanom u polju to je iskoristio Aleksa Stojanović i sa svoje polovine, 45 sekundi pre kraja, pogodio nebranjenu mrežu rivala za overu trijumfa.

Pehare i medalje finalistima ispred Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije uručili su Siniša Bradonjić, Bojan Anđelković i Dejan  Prodanović.

Exit mobile version