Pobede favorita u četvrtom kolu Kupa GFSS, iznenadila samo Osipaonica

SMEDEREVO, 26. februar 2023 – Smederevci su, iako u mešovitom sastavu, ozbiljno shvatili današnji duel u Kupu, na teškom terenu i još gorim vremenskim prilikama za igru, opravdali ulogu favorita u meču sa zonašem iz Lipa: Smederevo 1924 – Sloboda 2:0 (1:0).

Tokom celog poluvremena domaći su imali terensku inicijativu, dok su pokušaji gostiju uglavnom završavani ispred šesnaesterca Smedereva, gde su prostor kontrolisali Panić i Krneta.

Igrao se 13. Minut kada je, posle dobre kombinacije igrača Smedereva, Filipović pogodio stativu. Usledili su ataci domaćih, brojni prodori Filipa Ilića, pre svih, ali su gosti izbacivali lopte iz kaznenog prostora.

U 31 minutu kao proizvod dobre kombinacije Jankovića, Filipovića i Zličića ovaj poslednji je  udarcem sa nekih 10-12 metara šutirao pod prečku iskusnog golmana Lipljana Markovića, koji nije mogao da spreči gol.

U nastavku susreta ista priča, a vredi izdvojiti pokušaj gostiju pre sam odlazak na odmor, kada je Petar Milićević utirao sa dvadesetak metara, ali preko gola Antića.

Mogli su gosti do izjednačenje u 55. minutu; umalo da posle kiksa golmana Antića, koji je pogodio Mladenovića kada je ispucao loptu, no je Panić bio priseban i prvi stigao do lopte i sprečio je da uđe u gol.
Domaći su mogli da dupliraju vođstvo desetak minuta kasnije, ali je šut Jordana Jovanovića otišao preko gola.
Sve eventualne dilema oko pobednika rešene se u  68. minut, a strelac za domaće je bio na ovom susretu kapiten Smedereva Andrija Marković posle centaršuta Filipa Ilića.
Moglo je Smederevo da podeblja rezultat u svoju korist, ali je Filipović bio kratak posle centaršuta Filipa Ilića, potom je u 78. minutu Dimitrijević udarcem sa dvadesetak metara pogodio stativu, d  bi na kraju, u 90. minutu, šut Andrije Markovića sa 14-15 metara završio pored gola.


U ostalim susretima četvrtog kola Kupa na teritoriji GFS Smederevo nije bilo iznenađenja, ako se izuzme pobeda Osipaonice u Ralji.

OFK Mihajlovac je savladao Mladi radnik sa 2:1 (1:0), golom Luke Lukića u 92. minutu. Mihajlovac je poveo u 30. minutu pogotkom Kuzmanovića. Radinčani su u 65. preko Paunovića izjednačili, a minut pre isteka nadoknade Lukić je novim golom odlučio pobednika.

Identičnim rezultatom, sa 2:1, slavio je Podunavac u duelu sa Crvenom zvezdom iz Suvodola, a za jedino iznenađenje u ovoj rundi Kupa pobrinuli su se Osipaoničani; savladali su u Ralji domaći Borac 1932 sa 3:2.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!