Trijumf Mladosti u Zemunu košem, i bukvalno, u poslednjoj sekundi

ZEMUN, 26. februar 2023 – Košarkaši palanačke Mladosti izborili su važne bodove na današnjem meču u okviru trećeg kola plej-auta Druge lige. U Sportskom centru Master, u neizvesnoj završnici, savladali su domaćina: Žitko Basket – Mladost 60:61 (15:16, 15:15, 21:17 i 9:13).

U sve samo ne lepoj za gledanje utakmici Palančani su na kraju bili spretniji i srećniji. Mnogo grešaka, nervoze i promašenih zicera doveli su do toga da se meč odlučuje bukvalno u poslednjim sekundama. A nije moralo da bude tako.

Mladost je na poluvreme otišla sa poenom prednosti, umesto sa tri, dopustivši sebi da za osam sekundi , koliko je domaćinu bilo ostalo za poslednji napad, primi koš.

To je osokolilo domaće igrače, a donelo dodatnu nervozu gostima, pa je treći period završen sa pet poena viška na kontu Žitko Basketa.

Kada Palančani u prva dva minuta poslednje četvrtine nisu postigli koš činilo se da su kola i definitivno krenula nizbrdo. Srećom pa se ni domaći nisu isticali razumnim rešenjima u napadu, tako da su na kraju u celom ovom periodu imali samo 9 postignutih poena.

Prava drama viđena je u poslednji dvadesetak sekundi, u koje su domaći ušli sa poenom prednosti. Naizgled nemušt napad Mladosti ipak je završen poenima Nedeljkovića iz reketa. Na semaforu je ostalo samo 0.2 sekunde. U očaju, domaći su, posle tajm-auta, iz auta ubacili loptu pred sam koš, ne bi li je neko iz odbojke proturio kroz obruč. Naravno da nije bilo ništa od toga i mogla je da počne slavlje Palančana.

U ekipi Mladosti najefikasniji je bio Stanković sa 15, po 13 poena postigli su Nikolić i Kojić. Kod domaćina najviše problema je gostima zadavao iskusni Edin Vesković. Ovaj košarkaš, ipak mnogo poznatiji u basketu, 3X3, ubacio je Mladosti 18 poena.

U narednom kolu Mladost je domaćin kragujevačkoj ekipi Radnički 1950.

Foto: KSS printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!