Od ponora do maratona – i pobede smederevskih odbojkašica

SMEDEREVO, 26. februar 2023 – U utakmici 16. kola prvenstva Prve lige Srbije za odbojkašice učenice novog šefa stručnog štaba Milana Paunovića sinoć su, posle preokreta i prave drame, ostvarile pobedu: Smederevo – Lazarevac 3:2 (23:25, 18:25, 25:18, 25:10 i 18:16).

Meč,  koji je u neku ruku bio i derbi začelja, počeo je u znaku domaćih. Činilo se da će smederevske odbojkašice sa lakoćom dobiti prvu deonicu, jer su imale vođstvo od 18:11 i 20:16. Onda su nizom grešaka dozvolile da gošće, predvođene Mitrovićevom (21 poen) serijom od 3:9 povedu.

Nastavile su domaće da greše i u drugom setu, pa su Lazarevčanke bez većih problema povele sa 2:0 i činilo se da će utakmicu rešiti maksimalnim rezultatom u svoju korist.

Jana Rajić, najbolja na meču

Da je ženska odbojka nepredvidljiva videlo se u preostalom delu meča. Serijom poena posle blokova mlade Jane Rajić (21), najbolje akterke susreta, uz dolične servise Maše Ljuštine (13), Smederevke su smanjile rezultat. U četvrtom setu, zahvaljujući pre svih Neveni Stefanović (15) i njenim smečevima, i igri Maše Morače (17) uspele su da izjednače. Baš Moraču je zadesila nesreća, kada je pri rezultatu 24:10 za domaće, u doskoku je povredila koleno, zbog čega je prebačena u smederevsku bolnicu.

Usledio je taj-brek u kome su gošće imale dve set meč lopte, ali su servis poenom Marije Simić (7) i „kuvanjem“  kapitena Nevene Stefanović Smederevke i tako ipak stigle do pobede i osvajanja novih bodova.

Smederevke su sada devete na tabeli, a Lazarečanke su poslednje, na 12. mestu.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!