Site icon podunavlje.info

Posle mnogo preokreta, derbi kola završen bez pobednika

SMEDEREVO, 25. februar 2023 – U 13. kolu Super B rukometne lige, ove subote, u duelu drugo i trećeplasirane ekipe na tabeli, u sjajnoj atmosferi pred punim tribinama sale u OŠ „Dimitrije Davidović“, nije bilo pobednika:  Smederevo – Crvenka 27:27 (13:14).

Susret je počeo u znaku učenika Nenada Martića i već u petom, potom i u 16. minutu domaćin je imao četiri gola prednosti.

Niz tehničkih grešaka učinio je da Smederevci posustanu, što su gosti znalački iskoristili i na odmor otišli sa golom prednosti.

Crvenčani su bolje otvorili i nastavak meča i za tili čas otišli na plus tri – bilo je 14:17. Onda je, uz dve odbrane Aleksandra Martića, u kontri neumoljiv bio Marjanović (10 golova) i izjednačio, a potom i svom timu doneo vođstvo – 18:17.

Peh za domaćine dogodio se u 42. minutu,  kada je Ristić (2) pri izvođenju sedmerca pogodio gostujućeg golmana u glavu, zbog čega je dobio direktna crveni karton.

Sve do same završnice viđena je rezultatska klackalica, a 15 sekundi pre završetka gosti su golom Boškovića poveli. Usledio je tajm-aut domaćih, da bi pet sekundi pre kraja najbolji akter derbija Nemanja Marjanović postigao pogodak za izjednačenje i erupciju oduševljenja na tribinama.

Foto: R.G.

Exit mobile version