Minimalna pobeda Smederevaca, dobro izdanje gostiju iz Stare Pazove

SMEDEREVO, 25 februar 2023 – Nešto boljom igrom u prvom poluvremenu fudbaleri Smedereva su danas na svom stadionu, na poslednjoj proveri pred početak sezone, u duelu dva srpskoligaša,  ostvarili pobedu: Smederevo 1924 – Jedinstvo Stara Pazova 1:0 (1:0).

Prvi je golu gostiju pripretio mladi Nikola Jovanović, kada je u padu, na ubacivanje Alekse Markovića, poslao loptu preko prečke. Uzvratio je hitronogi Milenković po desnom boku, ali ga je klizećim startom osujetio Krneta.

Već u desetom minutu postignut je, ispostaviće se, gol odluke i postavljen konačan rezultat meča. U kazneni prostor gostiju utrčao je Jordan Jovanović, majstorski se oslobodio svog čuvara i iz teške pozicije, iskosa sa desne strane, gotovo iz mrtvog ugla, pogodio dalji ćošak gola Jedinstva.

Do odlaska na odmor obe ekipe imale su svoje trenutke, a izgledne prilike gostiju nisu iskoristili Mrđa i Milenković. Šanse da dupliraju vođstvo domaćih propustili su Nikola Jovanović i kapiten Stojković, čiji je udarac glavom završio zamalo iznad gola.

Nastavak je počeo zicerom usamljenog Zličića, ali i odbranom golmana Jedinstva Duvnjaka, koji je krajnjim naporom loptu prosledio u korner.

Do kraja susreta ekipa iz Stare Pazove imala je inicijativu i veći broj izglednih prilika. U 64. minutu Milenković je pogodio stativu gola Smedereva, potom je, posle udarca Kovača sa pet metara, Jović uspeo da sačuva svoju mrežu.

U samoj završnici još jednom Kovač, ovoga puta udarcem glavom, nije bio precizan, pa su Smederevci tako sačuvali minimalno vođstvo iz prvog poluvremena, koje im je donelo pobedu,

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!