Smederevo: Pripreme juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo

SMEDEREVO, 23. februar 2023 – Juniorska reprezentacija Srbije završila je u Smederevu četvorodnevne pripreme za Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje će početkom marta biti održano u Talinu u Estoniji, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Članovi omladinskog nacionalnog tima su sa radom počeli u ponedeljak, posle Juniorskog prvenstva Srbije, održanog minulog vikenda na smederevskom strelištu.

Radom su rukovodili Ivan Manojlović, trener koodrinator za mlađe selekcije u stručnom štabu SSS, Saša Iker i Stefan Višekruna, treneri juniorske reprezentacije za pušku, odnosno pištolj.

Tokom priprema mlade strelce su obišli i Jasna Šekarić, selektor za pištolj, i Dragan Donević, selektor za pušku i šef stručnog štaba.

– Zajedničke pripreme juniorskih reprezentativaca su nastavak tradicije. Već nekoliko godina unazad omladinski reprezentativci se okupljaju i zajedno rade pred velika takmičenja. Uvek su pripreme dale dobre rezultate, nadamo se da će tako biti i sada. Kao i obično, strelci će posle priprema imati nekoliko dana da se odmore i rade u svojim klubovima pred polazak na Šampionat Evrope – kazao je Donević.

Ivan Manojlović, koordinator za mlađe kategorije, je ocenio rad na pripremama i rezultate reprezentativaca na Prvenstvu Srbije:

– Reprezentativci su opravdali očekivanja na državnom prvenstvu, kako rezultatima, tako i plasmanima. Skoro svi su osvajali medalje ili bili vrlo blizu odličja. Što se priprema tiče, radili smo dva puta dnevno. Kombinovali smo planove rada ličnih trenera strelaca i stručnog štaba. Mladi strelci su bili vrlo motivisani za rad, postizali su dobre rezultate,  a sem rezultata ohrabrenje je i dobra atmosfera u timu.

Omladinska reprezentacija Srbije u Talin putuje 2.marta. Takmičenja u juniorskoj konkurenciji na EP su na programu od  7. do 9. marta, a dan kasnije na istom strelištu počinje seniorski šampionat Starog kontinenta.

Srbiju će na juniorskom EP predstavljati:

Puška: Marko Ivanović („Čika Mata“), Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), Petar Erdei (Novi Sad 1790), Aleksndra Havran (Jedinstvo, Stara Pazova), Emilija Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“), Ljiljana Cvetković (Niš 1881).

Pištolj: Luka Milošević (Akademac), Marko Ninković (Pančevo 1813), Eleonora Radulović (Olimpik 011) i Marta Novović („Dragan Jevtić Škepo“).

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!