Ribokradice priznale krivićno delo, osuđeni na po šest meseci zatvora

SMEDEREVO, 20. februar 2023 – Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva okrivlјenima  B.S. (29) i S.P.(46) određeno je zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nezakonit ribolov u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Na saslušanju u tužilaštvu okrivlјeni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela koje im je krivičnom prijavom stavlјeno na teret, nakon čega su zaklјučili i sporazume o priznanju krivičnog dela i saglasili se da ih nadležni sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci.

Naime, okrivlјenima se stavlјa na teret da su 17. februara ove godine oko podneva, na reci Dunav kod mesta Dubovac, po prethodnom dogovoru, lovili ribu električnom strujom tako što su dve metalne cevi priklјučene na akumulatore snage 125 i 75 ampera puštali u vodu, nakon čega su meredovima vadili ribu i ubacivali u čamac, na koji način su nezakonito ulovili 45 komada ribe različite vrste, ukupne težine oko 120 kilograma, saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.

Foto: MUP, Vode Vojvodine

Skorašnji članci

error: Content is protected !!