Kovinski projekti: Auto-kamp Šljunkara i biciklistička staza do Bele Crkve

19. februar 2023 –  Predstavnici lokalnih samouprava Novog Sada, Sombora, Apatina, Bača, Bačke Palanke, Beočina, Inđije, Bele Crkve i Kovina sastali su se nedavno  sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem. Razgovarano se o turističkim potencijalima i važnim projektima u oblasti turizma u opštinama koje imaju izlaz na Dunav, a Kovin je predstavio dva projekta: auto-kamp na Šlјunkari i biciklističku stazu kroz južni Banat od Kovina do Bele Crkve.

Auto kamp na Šljunkari treba da bude deo sportsko-rekreativnog kompleksa, a biciklistička staza, deo koji prolazi kroz Kovin, sve do Bele Crkve, u dužini 10,3 kilometra, poklapa se sa međunarodnom rutom Eurovelo 6 i 13.

Na sastanku je bilo reči i o projektima za marine, pristaništa i vizitorske centre. Cilј sastanka je bio da Republička i Pokrajinska vlada pomognu malim opštinama u realizovanju i finansiranju projekata koje su od značaja za razvoj turizma. Opštine imaju dva meseca da, zbog poskuplјenja građevinskog materijala, naprave novu procenu vrednosti projekata.

Foto/ilustracija: wikimedia

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!