Smederevka Nikolija Nina Milošević prvakinja sveta u MMA

SMEDEREVO, 17. februar 2023 – Sada je i zvanično: Nikolija Nina Milošević, članica MMA kluba Fanatik iz Smedereva, prvakinja je sveta u kategoriji do 61 kilograma. Danas, predveče, treba da bude ceremonija uručenja medalja, a zlatna će se naći na Ninim grudima.

Ovo je za podunavlje.info jutros potvrdio Nikola Vasiljević, njen trener.

– Posle pobede u polufinalu nad Poljakinjom, trebalo je danas da se u finalu bori protiv reprezentativke Brazila, ali su nam javili da je ona u polufinalnom meču povredila ključnu kost i da neće moći da nastupi, tako da je morala da preda Nini meč. To je istorijski uspeh ne samo za klub nego za Smederevo i Srbiju. Niko do sada od srpskih takmičara u MMA nije osvojio zlato na Svetskom prvenstvu – potvrđuje Vasiljević ono što je još juče moglo da se pročita na društvenim mrežama.

Nina je rodom iz Smedereva, ali godinama živi u Švedskoj i do skora je nastupala za tu zemlju, za koju je veće osvajala medalje na Svetskom i Evropskom prvenstvu u amaterskom MMA. Ima i ljubičasti pojas u borilačkoj veštini brazilski džiudžicu. Zlatna medalaj na svetskom prvenstvu nije jedino priznanje koja je ove godine zaslužila; ona je dobitnica nagrade za „Novajliju godine“ u izboru IMMAF za 2022. godinu.

– Mi držimo klub četiri i po godine i Nina je kadgod bi došla na mesec, mesec i po dana u Smederevo kod nas trenirala, tu je od samog osnivanja kluba. Pomogao sam joj da izvadi srpski pasoš, preko MMA saveza uspeli smo da sredimo da se prijavi za naš klub i da nastupa za Srbiju. I sada je cele pripreme prošla u Smederevu., pripremali smo taktiku za svaki meč – objašnjava Vasiljević kako je došlo do najveće uspeha smederevsko pa, zašto da ne, i srpskog MMA.

Foto: MMA savez Srbije, Arena Fight printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!