U akciji DDOR-a „Za šumu u tvom kraju“ posađena stabla u Smederevu

SMEDEREVO, 14. februar 2023 – Smederevo je jedan od deset gradova koji su odabrani, na osnovu glasova pristiglih iz više od 188 mesta u Srbiji tokom prošle godine, u akciji sadnje drveća „Za šumu u tvom kraju“ koju organizuje DDOR osiguranje.

Jedno stablo crvenolisnog javora simbolično su zasadili, u smederevskoj Ulici Vuka Karadžića, danas zajedno gradonačelnik Jovan Beč i direktor Filijale Smederevo DDOR-a Dragan Višekruna.

„Raduje nas činjenica da je Smederevo treći grad u kom se sprovodi sadnja sadnica stabala nabavljenih u akciji DDOR osiguranja. Naš grad, svake godine izdvaja značajna sredstva za očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama, a akcije poput ove koju sprovodi kompanija DDOR je značajna i korisna. Paralelno sa ovom akcijom, Grad Smederevo će konkurisati za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. Godini“, kazao je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, zahvaljujući se  kompaniji DDOR osiguranje, radnicima Filijale Smederevo i njenom direktoru gospodinu Višekruni.

„Smederevo dobija nova stabla u ulici Vuka Karadžića, a naši sugrađani lepšu okolinu i čistiji vazduh. Drago mi je što su baš u naš grad, među prvima, stigla mlada stabla nabavljena u akciji ’Za šumu u tvom kraju’ i što DDOR-a pomaže da u ozelenjavanju javnih površina, kako bismo našim sugrađanima obezbedili lepšu sredinu i čistiji vazduh“, rekao je Dragan Višekruna, direktor Filijale Smederevo DDOR osiguranja,

DDOR i Unipol grupa, čiji je ovo osiguranje član, u ovoj godini akciju su produžili na svih 12 meseci i planiraju da kroz eko-polise prikupe što više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Pre Smedereva, u decembru prošle godine u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u parku pored železničke stanice i u Zrenjaninu u februaru ove 78 stabala u Karađorđevom parku.

Urbano pošumljavanje u okviru ove akcije biće realizovano i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!