Opet sa igračem manje, ali sada poraz od makedonskog trećeligaša

OHRID/SMEDEREVO, 14. februar 2023 – Fudbaleri Smedereva igrali su danas drugi meč na Ohridu, uoči povratka kući. Baš kao i na prošloj utakmici na ohridskom delu priprema, sa tamošnjim drugoligašem Karaormanom, Smederevci su veliki deo i ove utakmice zbog isključenja imali igrača manje, ali se nije ponovio rezultat. Tada su, uprkos činjenici da su bili brojčano slabiji, slavili pobedu od 3:1, ali su sada od kluba iz okoline Bitolja, ekipe Novaci, koje je vodeća na tabeli u Trećoj makedonskoj ligi, izgubili sa 2:1.

Na nešto boljem terenu od onog na kome se igrao prethodni susret, koji je bio tvrd i zaleđen, a ovaj sa veštačkom podlogom, fudbaleri Smedereva su u meč ušli prilično nervozno. Posledica toga bilo je, već u desetom minutu, nakon verbalnog duela sa sudijom zbog nedosuđenog prekršaja, isključenje Jordana Jovanovića. Mada je u pitanju prijateljski, pripremni meč, nije bilo prava na zamenu, morali su oklopnici da nastave dalje sa čovekom manje.

Brojčanu prednost lider Treće lige Makedonije – Jugozapad to je iskoristio i posle pola časa meča došao do vođstva; ubačenu loptu sa boka loše je procenio golman Smedereva Jović, pa Tornevskom nije bilo teško da lobom pogodi nebranjenu mrežu.

Nekih desetak minuta kasnije proklizao je Stojković i u situaciji 1 na1 Kristijan Tornevski po drugi put se upisao u listu strelaca.

Potpuno druga slika učenika trenera Save Šašića viđena je posle pauze. U 60. minutu, sa desen strane Aleksa Marković je poslao prizemnu loptu, koju nije zahvatio Janković, ali jeste Savković i smanjio prednost Makedonaca.

Od tog trenutka počela je prava opsada gola u ovom slučaju domaćina. Najpre je izgledne prilike Zličić pogodio stativu, a to isto iz slobodnog udarca učinio je i Savković. Ređale su se šanse da Smederevci bar izjednače, priliku je imao ponovo Zličić, potom i Dimitrijević, Stojković i Miloš Janković, koji je stigao iz čačanskog Boraca i pripremama se priključio pre dva dana.

Smederevci se vraćaju kući, a već u petak ih očekuje nova provera, sastaju se sa prvoligašem Vršcem na njihovom terenu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!