Site icon podunavlje.info

Četvrti stručni susreti vaspitača održani u Smederevu

SMEDEREVO, 11. februar 2022 – U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu održani su danas četvrti stručni susreti vaspitača na temu „Građenje odnosa kao podrške detetove dobrobiti u realnom programu“. Ovom stručnom skupu prisustvovali su i u njemu čestvovali vaspitači iz Velike Plane, Pećinaca, Leskovca, Požarevca, Velikog Gradišta, Zemuna, Novog Sada, Despotovca, Kragujevca i Smedereva.

U okviru pozdravne reči, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“ Smederevo Mirjana Krstić rekla je, pored ostalog, da je stalno stručno usavršavanje zaposlenih obavezni deo profesionalnog razvoja, naglasivši da je to složen proces i podrazumeva stalno preispitivanje i razvijanje kompetencija zaposlenih na poslovima vaspitanja i obrazovanja radi kvalitetnijeg obavljanja posla i unapređivanje razvoja dece.

„Iskreno se nadam da ćemo nakon današnje razmene iskustava i diskusija pronaći odgovore na pitanja koja imamo. Zahvaljujem se svima koji danas prisustvuju ovom stručnom skupu i želim prijatan rad“, kazala je direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“ Smederevo Mirjana Krstić, koja je domaćin današnjeg skupa, u saradnji sa Savezom udruženja vaspitača Srbije i Udruženjem vaspitača „Čigra“ Smederevo.

Skup su pozdravile i Slađana Drašković, sekretar Saveza, predsednik udruženja vaspitača „Čigra“, Slobodanka Radosavljević, predsednik Upravnog odbora Saveza udruženja vaspitača Srbije, kao i Slavica Janković, predsednik Aktiva direktora podunavskog i braničevskog okruga.

Posle plenarnog dela, u četiri paralelne sesije, svoja iskustva predstavili su timovi vaspitača iz više gradova, a na kraju skupa podeljena su uverenja, pohvalnice i potvrde.

Exit mobile version