Dobro izdanje i šesta pobeda smederevskih futsalera

SMEDEREVO, 10. februar 2023 – Protiv trećeplasiranih na tabeli Nišlija, u utakmici 16. kola prvenstva Druge futsal lige Srbije, Smederevci su večeras na domaćem parketu ostvarili značajnu pobedu: KMF Smederevo – Gvozdeni puk 5:2 (2:1).

Samo što je počeo susret Jeremićev šut je odbranio golman gostiju Stojanović, a veću šestom minutu, nakon udarca Jevtića, Adamović je sretno skrenuo loptu u mrežu Nišlija.

Gosti su pripretili preko Đačanina i Đurđa Miljkovića, pa ipak Smederevo je prvo stiglo do gola; na proigravanje iskusnog Prvulovića u 16. minutu Filipović je rutinski pogodio mrežu rivala.

Već u narednom napadu u situaciji 2 na 1 Paunović je nesebično uposlio mladog Jeremića koji iz samo njemu znanih razloga ne šutira već pokušava da odigra povratnu loptu umesto da pogodi praznu mrežu.

Kazna je odmah stigla; Ivečić je iskoristio nesmotrenosti Nikolića i smanjio rezultat na 2:1.

Samo što je počeo nastavak, prošlo je tačno 11 sekundi, usamljeni Filip Miljković je izjednačio.

U 28. minutu Prvulović je pronašao Simeunovića za novo vođstvo domaćih.

Prošlo je tek dva minuta kada je Boško Adamović na malom prostoru je nadmudrio dvojicu čuvara i plasirao loptu u suprotan ugao gola gostiju iz Niša.

Imali su Nišlije preko Filipa Miljkovića i Ristića daučine završnicu neizvesnom, ali ih je u tome osujetio golman Miloš Knežević.

Sve dileme oko konačnog pobednika rešio je u 36. minutu drugim golom Marko Simeunović, kada je kod druge stative realizovao sjajnu asistenciju raspoloženog Vladana Prvulovića.

Sledi dvonedeljna pauza, a onda će učenici trenera Vladana Cvetanovića još jednom biti domaćini, ovoga puta u Smederevo dolazi ekipa Leskovca.

Foto: R.G.

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!