Železničar želi povratak na staru prugu – počele pripreme za nastavak

SMEDEREVO. 9. februar 2023 – Nekadašnji srpskoligaš, neko vreme i ekspozitura tada moćnog Sartida, posle petogodišnjeg odsustva ponovo je na fudbalskoj mapi Smedereva. Klub je oživeo i ima ambiciju da, stepenicu po stepenicu, povrati značaj koji je imao.

Zahvaljujući agilnom predsedniku Marku Mladenoviću i sportskom direktoru Ivici Trajkoviću pre dve godine klub je krenuo od najniže gradske lige, da bi se već prethodne sezone pomerili za stepen više.

– Železničar je osnovan 1930. godine, jedan je od onih sa najdužom tradicijom u ovom kraju. Gašenjem tadašnje fabrike vagona Želvoz 2016. godine prestao je sa radom i fudbalski klub. To je nama, bivšim igračima, veoma teško palo. Našu inicijativu da oživimo klub, u kome su prodefilovala brojna imena značajna za smederevski pa i srpski fudbal, podržali su mnogi, pre svih naši članovi uprave Samir Drmaku i Aleksandar Stojanović, kao i trener Slobodan Stoleski, koji sada  ima na raspolaganju 23 fudbalera – gotovo u jednom dahu kaže Marko Mlaenović.

Nekadašnji teren u Malom Krivaku, gde su se okupljali brojni ljubitelji fudbala, još uvek, nažalost, nije u funkciji, pa Želja svoje utakmice igra u obližnjem Vučaku.

– Intenzivno radimo na tome da osposobimo teren i svlačionice i da se od jeseni vratimo na mesto uspeha. Veliku pomoć i podršku pruža nam Gradski fudbalski savez, kao i bivši igrači poput Ljubiše Stamenkovića Piskavca, koji je godinama bio perjanica ovog kluba, a kasnije golgeter OFK Beograda i Smedereva, danas poznato trenersko ime. Tu su i Boban Đuričić i Goran Stojanović Kuzman, a bilo bi nepravedno da ne pomenem firme koje nam pomažu; Minel Enim, Auto školu Janjušević, Meteh i novi Želvoz. Zahvaljujući njihovom  angažovanju i pomoći Želja stvara uslove da se vrati tamo gde pripada – ističe Mladenović.

Osim prvog tima tu je još 20 omladinaca i više od 30 dečaka mlađih selekcija, koji će predstavljati budućnost reaktiviranog kluba.

Ambicije Železničara su da na kraju prvenstvene trke u Prvoj gradskoj ligi osvoji drugo mesto i da kroz baraž izbori plasman u Podunavsku okružnu ligu.

Zbog hladnog vremena pripreme su počeli u smederevskoj sportskoj hali, a već narednih dana sele se u Tvrđavu i na teren u Vučaku.

Za 19. februar ugovorena je prva provera sa Proleterom 1947 u Vranovu, a potom slede dueli u Petrijevu, sa Crvenom zvezdom u Suvodolu i generalna proba protiv MIP-a u Požarevcu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!