Obuka o podsticajima za učenike završnih razreda poljoprivrednih škola

8. februar 2023 – U Rekovcu je održan trodnevni trening u kome su učestvovali učenici završnih razreda srednjih stručnih poljoprivredno-veterinarskih škola iz šest gradova i opština Srbije – Smedereva, Požarevca, Kraljeva, Kruševca  i Svilajnca.

Trening je održan u okviru projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi“ i imao je za cilj da se mladi detaljnije informišu o aktuelnim oblicima davanja u poljoprivredi, a kada su u pitanju lokalni podsticaji njihov zadatak biće da dalje informišu poljoprivrednike iz svojih sredina o mogućnostima konkurisanja na predstojeće lokalne javne pozive.

„U narednom periodu očekujemo objavljivanje lokalnih javnih poziva za podsticaje u poljoprivredi i tada ćemo zajedno sa učesnicima ovog treninga organizovati informativno edukativne tribine u srednjim stručnim školama, kako bi se što veći broj mladih poljoprivrednika informisao na vreme i aplicirao za sredstva“, objašnjava Oliver Aleksić, koordinator projekta.

U okviru treninga predstavljena je i nova web platforma www.podsticajiupoljoprivredi.rs na kojoj će mladi poljopivrednici Srbije objavljivati sve lokalne javne pozive i na kojoj će vrlo lako moći da pronađu sve predloge programa, konkurse i izveštaje o sprovedenim programima poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, za sve gradove i opštine koje sprovode ovakve programe.

“Udruženje će nastaviti da radi na osnaživanju učenika završnih razreda srednjih stručnih poljoprivrednih škola, jer u njima vidimo najveći potencijal za ostanak na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima”, istakao je Mladen Minić, predsednik udruženja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!