Izložba slika Slavice Mosurović u kovinskom Centru za kulturu

KOVIN, 7. februar 2023 – U Galeriji Centra za kulturu Kovin posetioci će od ovog utorka moći da pogledaju radove Slavice Mosurović. Njene slike biće na tom mestu izložene naredne dve nedelje, do 21. februara. Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova.

Slavica Mosurović (1956 – 2022) rođena Rackov, živela je i radila u Kovinu. Po zanimanju ekonomista, tek pred kraj svog radnog veka, 2008. godine, počela je da se aktivno bavi slikarstvom. Od tada je bila redovni učesnik Kovinskog likovnog salona, kao i više smotri likovnih amatera Vojvodine i Srbije. U Centru za kulturu u Kovinu imala je četiri samostalne izložbe, kao i jednu u Beogradu. Slavica je posedovala autentičnu kreativnu snagu koja se pokazivala na mnogim nivoima, a svoj likovni senzibilitet ispolјavala je i slikajući na tekstilu, staklu, renovirajući i oslikavajući starinski nameštaj i radeći murale, navodi se u katalogu izložbe.

Za svoj rad dobila je više priznanja, među ostalim i prvu nagradu za slikarstvo na 17. Smotri likovnih umetnika amatera Vojvodine 2016. godine.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!