Site icon podunavlje.info

Trofej „Smederevska sudijska pištaljka“ pripao domaćinu

SMEDEREVO, 5. februar 2023 – Sudijska organizacija Smedereva, na čelu sa predsednikom i potpredsednikom – Radomirom Rankovićem i Jovicom Životićem, nekadašnjim saveznim sudijama, bila je domaćin 23. “Smederevske sudijske pištaljke“. Na ovom tradicionalnom turniru u malom fudbalu, pored domaćina, učestvovale su i fudbalske sudije iz slovenačke Nove Gorice, Kruševca i Sremske Mitrovice.

U prvom meču Kruševljani su bili ubedljivi protiv gostiju iz Nove Gorice sa 4:1, dok su Smederevci savladali sudije iz Sremske Mitrovice  sa 3:1.

Borba za treće mesto između Nove Gorice i Sremske Mitrovice završena je remijem 2 :2, da bi posle čitave serije penala pobeda pripala Slovencima rezultatom 6:5.

Najviše uzbuđenja je, prema očekivanju, viđeno u borbi za pobednički pehar između Smedereva i Kruševca. U obostrano otvorenoj igri sve do završnice, uz više neiskorišćenih prilika, odluka je pala u samom finišu – dva minuta pre kraja. Iz slobodnog udarca, pored loše postavljenog živog zida, Miloš Denić je pogodio donji ugao gola gostiju i postao takoigrač utakmice.

Bio je ovo, posle višegodišnjeg posta, prvi trijumf smederevskih sudija, koje kao selektor predvodio Miodrag Matunović.

Na prigodnoj svečanosti, sve učesnike i goste, među kojima je bio i Dejan Delević, novi predsednik Sudijske organizacije Srbije, u ime domaćina je pozdravio Radomir Ranković, a potom je nagrade i priznanja uručila Dejana Dragomirović, sekretar smederevske sudijske organizacije. Pored Delevića, zahvalnice uz prigodne poklone dobili su i Borut Kopač, predsednik sudijske organizacije Nove Gorice, njegov sugrađanin Alojz Žerak i nekadašnji superligaški sudija Goran Jovanović Zeka.

Nisu zaboravljeni ni smederevski sudijski penzioneri – Branislav Radojković Zuba i Dobrica Radišić, a nagrađeni su i Predrag Živanović Gagi, kao i Goran Lazić, aktuelni predsednik FS Podunavskog okruga.

Vredne poklone dobili su najbolji igrač turnira Petar Mitić (Krušpevac), za fer plej Slaviša Radovanović (Sremska Mitrovica) i Blaž Vodopivec (Nova Gorica) za najatraktivniji potez na turniru.

Foto: R.R.

Exit mobile version