Site icon podunavlje.info

Još devet ugovora za kupoprodaju stanova izbeglima iz Hrvatske i BiH

SMEDEREVO, 3. februar 2023 – U smederevskoj Gradskoj upravi danas je dodelјeno još devet ugovora o kupoprodaji stanova u Ulici Jozefa Šulca broj 10 izbeglicama sa teritorije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Podsećanja radi, nakon izgradnje stambenog objekta i sprovedenog postupka za davanje stambenih jedinica u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine koju je sprovela Komisija za izbor korisnika, Grad Smederevo je sa dvadeset izbeglih zaklјučio ugovore o zakupu stambene jedinice, na period od šest meseci. Po isteku tog perioda jedanaest zakupaca podnelo je zahtev za kupovinu stana i sa njima je nakon sprovedenog postupka zaklјučen ugovor o kupoprodaji stanova uz mogućnost otplate kupoprodajne cene na trista mesečnih rata i kamatnu stopu od nula odsto. Preostalih devet zakupaca po isteku ugovora o zakupu, podnelo je zahtev za davanje stanova u zakup na period od novih šest meseci, nakon čega su i oni podneli zahtev za kupovinu stanova.

Ugovore je dodelio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i tim povodom je razgovarao sa sugrađanima.

– Zadovolјstvo mi je da se danas vidimo ovim povodom u Gradskoj kući. Oktobra 2021. godine smo se videli i tada ste se uselili u vaše stanove po osnovu ugovora koje ste potpisali na šest meseci o zakupu. Nakon tog perioda stvorili su se uslovi da možete da uzmete u otkup te stanove, u skladu sa Zakonom o izbeglicama, na trista mesečnih rata bez kamatne stope. Prošle godine jedanaest porodica je iskoristilo tu mogućnost, sa njima smo potpisali ugovore i oni su sada već vlasnici tih stanova. Sada su se stvorili uslovi da potpišemo te ugovore i sa preostalih devet porodica. Ispred Grada još jednom vam čestitam i želim da istaknem da su vam vrata Gradske kuće uvek otvorena i da vam kao gradonačelnik uvek stojim na raspolaganju – rekao je gradonačelnik Beč u svom obraćanju prisutnima.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

Exit mobile version