Vuk Šare – mladi krilni napadač šesto pojačanje Smedereva

SMEDEREVO, 1. februar 2023 – Kako se bliži kraj prelaznog roka redovi oklopnika se sve više popunjavaju. Dres Smedereva zadužio je mladi Vuk Šare (21), krilni napadač, rođen u Beogradu, prošao je škole Crvene zvezde, Čukaričkog i OFK Beograda. Seniorski debi imao je u Sloveniji, potom se vratio u Kikindu, a jesenji deo sezone igrao je u kraljevačkoj Slogi

Šare je u novom klubu već imao vatreno krštenje – na premijernom pripremnom meču u Kruševcu protiv Trajala.

– Kontaktirao sam potpredsednika Gorana Stanojevića Levisa, koga poznajem iz perioda kada sam bio u mlađim selekcijama Čukaričkog. Ispunila mi se želja da postanem član Smedereva, jednog od naših klubova sa najvećom tradicijom. Sa ekipom sam nekoliko dana, a posle utakmice u Kruševcu, po preporuci stručnog štaba, biću među kandidatima i za najbolji sastav. Učiniću sva da se radom i učinkom na terenu nametnem i dam doprinos ostvarenju ambicija kluba – plasmanu u Prvu ligu – kaže novajlija Vuk Šare.

Do sada su, podsetimo, Smederevo pojačali levi bek Nenad Sević (Jedinstvo Ub), polušpic Filip Ilić (Borac Š), krilo Mile Savković (Mladost GAT) i povratnici – golman Dušan Antić (Radnički Obranovac) i štoper Petar Panić (Mladi radnik 1926).

Smederevci najveći deo dosdašnjih priprema sprovode u obližnjem Kovinu. Za subotu je zakazan drugi test – sa omladincima partizana na stadionu Teleoptika, a dan kasnije oklopnici kreću u Ohrid, gde će tokom desetodnevnog boravka imati još dve kontrolne utakmice.

Skorašnji članci