Rezultati 10. Svetosavskog literarnog konkursa za Podunavski okrug

31. januar 2023 – Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug i Narodna biblioteka Smederevo, pokretači i organizatori Svetosavskog literarnog konkursa, juče su objavili rezultate ovogodišnjeg. Pristigla su 93 rada, a tročlana komisija je izabrala najbolje.

U prvoj kategoriji, osnovne škole – učenici od prvog do četvrtog razreda, prva nagrada je pripala Viktoru Đokoviću, učeniku OŠ Vuk Karadžić“ iz Smederevske Palanke i Mini Pavićević, čenici O Sveti Sava“ iz Velike Plane.

U drugoj kategoriji, osnovne škole – učenici od petog do osmog razreda, najbolje rad poslale je ve imali su  Iskra Đurišić, učenica osmog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Smedereva.

U trećoj kategoriji, u kojoj su literarnim radovima nadmetali učenici srednjih škola, prva nagrada pripala je Đorđu Mariću,učeniku drugog razreda Gimnaziji u Velikoj Plani.

Organizatori konkursa javno pohvalјuju sve učesnike, osnovce i srednjoškolce koji su se rado odazvali pozivu da na konkursu učestvuju. Uz preveliku motivaciju malih i mladih literaraca da svojim pesmama i pričama prenesu poruke svetlog svetosavlјa, treba pohvaliti i veliko zalaganje mentora, njihovih učitelјa i nastavnika.

U nastavku možete da vidite sve nagrađene po kategorijama:

Skorašnji članci

error: Content is protected !!