Pehari i plakete najboljima u Gradskom fudbalskom savezu Smederevo

SMEDEREVO 31. januar 2023 – Već nekoliko sezona GFS Smederevo bira najbolje u oblasti koju pokriva ovaj savez. Na zajedničkoj svečanosti sa Savezom sportova Smederevo i ovoga puta su uručena priznanja. Epitet najboljeg fudbalera za 2022. godinu poneo je Nikola Stojković Piksi, kapiten FK Smederevo 1924.

Zvezdan Vrbanović, predsednik GFSS i Nikola Stojković Piksi, najbolji fubaler

Stojković je ponikao u Smederevu, a potom prošao školu Crvene zvezde, kasnije je branio boje nekoliko superligaških klubova. Bio je član BSK iz Borče, tri godine je proveo u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, da bi se posle boravka u Zemunu vratio u Smederevo. Nakon toga je dres leskovačke Dubočice, potom se opet vratio u matični klub, a zatim oprobao i u Austriji. Odve jeseni bio je od najboljih fudbalera FK Smederevo 1924, doprinevši da klub nastavka sezone čeka na prvom mestu na tabeli sa velikim šansama da se nekadašnji superligaš na leto vrati u Prvu ligu.

Vredno priznanja, kao najbolji mladi fudbaler, dobio je Mihajlo Jeremić, član KMF Smederevo. Talentovani futsaler je predvodnik mlađe generacije, a zahvaljujući odličnim igrama i golovima postao je standardni član mlade reprezentacije Srbije u ovom sportu.

Veliki pehar poneo je i Sava Šašić, trener FK Smederevo 1924, prvi čovek na klupi jesenjeg lidera na srpskoligaškom Zapadu. Mladi stručnjak je preuzeo kormilo oklopnika u petom kolu sezone 2021/2022 i od tada njegova ekipa na domaćem terenu nije doživela nijedan poraz. Dobrom selekcijom, sa nekoliko pojačanja, u ovom klubu očekuju da će tokom proleća sačuvati prvo mesto i izboriti plasmna u viši rang.

U kategoriji najbolji ekipa pehar je pripao seniorskom timu OFK Mihajlovac. Mihajlovčani su prethodne sezone ubedljivo osvojili prvo mesto u Podunavsko-šumadijskoj zoni i tako posle tri godine izborili povratak u srpskoligaški karavan. Uz sve to, pobednici su gradskog i okružnog Kupa, abili su i finalisti takmičenja za Kup na nivou FSRZS, gde su od Poleta u Ljubiću poraženi sa 2:1.

Najbolja mlada ekipa je omladinski sastav KMF Smederevo, sa trenerom Draganom đorđeviće u poslednje dve godine bili su finalisti u takmičenju za omladinskog prvaka Srbije u futsalu. Spletom nesrećnih okolnosti, morali su da se zadovolje vicešampionskom titulom.

Osim pehara, dodeljeno je i nekoliko plaketa. Za doprinos razvoju futsala u Smederevu nagrada je pripala golmanu i kapitenu KMF Smederevo Milošu Kneževiću. Isto priznanje je uručeno i Predragu Živanoviću Gagiju, sportskom direktoru FK Crvena zvezda iz Suvodola, za dugogodišnju pomoć i afirmaciju Gradskog fudbalskog saveza Smederevo, kao i treneru Marku Mladenoviću za pomoć i afirmaciju u razvoju trenerske organizacije. Posebnu plaketu dobila je i firma MINEL ENIM za pružanje pomoći u razvoju fudbala u Smederevu.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!