Site icon podunavlje.info

Manje povećanje snežnog pokrivača, padavine i naredne nedelje

28. januar 2023 –  U Srbiji će danas biti oblačno i u većini krajeva sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće četiri stepena, saopštio je jutros Republički hidrometeorološki zavoda.

Manje povećanje snežnog pokrivača očekuje se u svim krajevima, osim na krajnjem severu. Najniža temperatura od minus jedan do jedan, a najviša od jedan do četiri stepena. Vetar slab severni i severozapadni.

Do kraja sedmice oblačno i hladno, povremeno sa snegom, a danas na istoku i u Banatu ponegde i sa kišom ili susnežicom. U nedelјu postepeni prestanak padavina“, najavio je RHMZ.

U nedelju oblačno i hladno sa slabim snegom koji postepeno prestaje, najpre na severu Srbije. Na severu Vojvodine dolazi do delimičnog razvedravanja. Vetar slab severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do 0°C, a maksimalna od 0°C do 3°C, u Negotinu oko 5°C. Uveče suvo uz temperaturu u 22h od -2°C do 1°C.

U ponedeljak suvo, mraz ujutru i promenljivo oblačno tokom dana. Mogući su sunčani intervali, a dnevna temperatura u manjem porastu u odnosu na vikend. U utorak naoblačenje sa severozapada donosi prolaznu susnežicu i sneg. U sredu i četvrtak manji porast temperature, a u petak i za naredni vikend ponovo hladnije sa snegom, navodi se u današnjoj prognozi RHMZ.

Foto/arhiva: podunavlje.info

 

 

Exit mobile version