Zimska služba: Putevi prohodni i pored snega koji neprekidno pada

SMEDEREVO, 27. januar 2023 – Smederevo se zabelelo za Svetog Savu. Ekipe Zimske službe, prema podacima koji su dostavljeni portalu Podunavlje.info, od početka snežnih padavina su na terenu i putevi su prohodni, iako sneg ne prestaje da pada već destak i više sati.

Saobraćaj se odvija  otežano, što je u skladu sa uslovima na kolovozima, ali je najvažnije da su svi putevi prohodni, saopšteno nam je iz Zimske službe. Očišćeni su putevi prvog prioriteta, a ekipe Zimske službe su na terenu i dalje i raščišćavaju saobraćajnice po prioritetima. Ukupno je osam vozila na terenu, a kalcijum hlorid se posipa po potrebi.

Na kolovozima ima ostataka raskvašenog snega, pa je apel svim učesnicima u saobraćaju da budu oprezni i da ne izlaze bez preke potrebe, a vozačima da prilagode vožnju uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine kretanja.

Prema izveštaju JP Putevi Srbije, od jutros na najopterećenijim putnim pravcima I, II i III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm, pa se preporučuje oprezna vožnja!

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da voze zaista oprezno i pažljivo.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!